Societat

universitat

Una comissió debatrà sobre el govern de les universitats

Estarà formada per representants de l'educació, la política o l'economia

Es pretén consensuar un nou model

El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha decidit recollir el guant que alguns rectors li han estès perquè el debat sobre el model de govern de les universitats es lideri des del nou executiu. Així, en la reunió d'ahir del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Castellà va posar damunt la taula la creació d'una comissió integrada per representants de diversos àmbits per avançar en un model comú de governança.

La junta del CIC, l'òrgan de coordinació del sistema universitari de Catalunya, va aprovar per unanimitat la creació d'aquesta comissió, que estarà formada per representants de les universitats, dels estudiants, dels partits polítics amb representació parlamentària, dels empresaris i sindicats, així com del govern mateix.

L'objectiu de la comissió és elaborar una ponència, que estarà dirigida i integrada per experts i personalitats de prestigi en el món universitari i de la societat civil. Una eina que hauria de permetre avançar en un model consensuat de govern i gestió de les universitats.

Harvard, la millor del món

El prestigiós rànquing d'universitats elaborat pel diari ‘The Times' (THE) va confirmar ahir Harvard com el centre d'educació superior més prestigiós del món. L'hegemonia de Harvard es va veure amenaçada amb la publicació de la classificació de l'empresa QS, que considera Cambridge la millor universitat. Al rànquing de THE, Cambridge escala sis llocs i obté el bronze. L'hegemonia dels EUA és gairebé total, amb només dues presències britàniques i, per primera vegada, un centre japonès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.