Política

Rigau: “La setmana blanca ha creat més debat que el fracàs escolar”

La consellera d'Ensenyament assegura que caldrà repartir quatre dies durant el curs perquè el cinquè dia festiu quedarà fixat l'endemà de reis

Ha defensat el retorn dels exàmens de setembre com a mesura per consolidar els coneixements i evitar el fracàs escolar

“No potser que la setmana blanca hagi creat un debat superior al fracàs escolar”, ha criticat Irene Rigau, consellera d'Ensenyament en declaracions aquest divendres a El matí de Catalunya Ràdio.

La consellera ha posat com exemple que el “30% de l'alumnat quan acaba la primària no comprèn la lectura ni té la velocitat lectora adequada”.

“ La lectura ha de ser un hàbit, una rutina”, ha assegurat la consellera.

Al seu entendre, “la setmana blanca és una idea europea on l'escola estreny molt més a l'alumnat i és per això que necessiten una parada”.

La consellera ha insistit una vegada més en què no tornarà la setmana blanca “tal i com està pensada”.

Amb tot, Rigau ha explicat que l'inici del curs “es mantindrà el 7 de setembre”, i és per això que caldrà “repartir 5 dies durant l'any”.

La consellera ha indicat que estudiaran si calen tots 5 dies i ha apuntat que un d'ells serà fix, l'endemà de Reis. La resta quedarà repartit “d'acord amb festes locals dels propis municipis, o ponts” o bé “escurçant una mica el final de curs”.

Rigau ha destacat que la llei diu que l'alumne ha de tenir de 176 a 178 dies de classe, i la conselleria vol que tinguin “el màxim de dies”.

Irene Rigau ha defensat, també, el retorn dels exàmens de setembre com a mesura per consolidar els coneixements i evitar el fracàs escolar.

Al seu entendre quan l'avaluació final no es satisfactòria al juny només hi ha una setmana per recuperar els exàmens i “cal una oportunitat al setembre que permeti fer una recuperació de les assignatures amb més profunditat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.