Cultura

Premi doble per a Mateu

El pintor de Salt Joan Mateu va rebre ahir dos premis a Arte Laguna de Venècia, un dels quals li permetrà fer una estada d'un mes al Brasil per pintar una església

“Pintar una església és un repte que s'ha de madurar”, assegura Joan Mateu

El pintor de Salt Joan Mateu es va endur ahir una sorpresa a Venècia. L'havien avisat perquè assistís a l'entrega dels premis de la cinquena edició del concurs internacional d'art contemporani Arte Laguna, perquè havia estat guardonat. Però el que no s'imaginava és que seria per partida doble. Mateu va guanyar el premi especial Reil, que consisteix en una estada d'un mes al Brasil amb totes les despeses pagades. L'objectiu serà pintar una església prop de Salvador de Bahia.

L'altre premi que va rebre va ser per fer una exposició personal a la galeria Gagliardi, de San Gimigniano, a la Toscana.

El pintor reconeixia poc després de rebre els guardons que havia estat una sorpresa. Encara més si es té en compte que en el cas del projecte del Brasil no en sap gairebé res ja que pràcticament ningú no sabia que era per pintar una església. “Pintar una església és un repte que s'ha de madurar”, explicava Mateu. Els pròxims dies coneixerà amb més detall en què consisteix el premi però serà la primera vegada que afronta un projecte com aquest: “M'interessa sortir del que faig habitualment i em motiva el desconeixement, les incògnites sobre el que em trobaré al Brasil. Però només el fet de fer una estada allà ja és una oportunitat per a mi”.

Respecte al que poden representar aquests premis per a la seva carrera, va explicar que li obren camins diferents al que fa regularment “però no sé a on em poden portar”. Mateu es va presentar al concurs de Venècia, junt amb uns 2.000 artistes més, amb l'obra Playing with Català-Roca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.