Cultura

Un Recull de qualitat

Entre els cinc guanyadors de la 47a edició dels premis de Blanes, hi ha l'escriptor Ricard Biel, que viu a Girona, i Xavier Jové, empleat de banca, de Peralada

A més del nombre d'originals, és molt important la qualitat que tenen els que s'han presentat
Vicenç Llorca
PRESIDENT DEL JURAT DELS PREMIS RECULL

L'escriptor barceloní Ricard Biel, que viu a Girona, ha estat premiat amb el Salvador Reynaldos dins els Recull 2011, per un article periodístic sobre Llenguatge en política i desafecció. Biel, que té 40 anys i és filòleg, ha guanyat diferents premis de narrativa, entre ells el Casero l'any 2008. Biel va expressar el seu desig d'introduir-se més a fons en el món del periodisme i va informar que l'article guanyador fa referència a la trampa del llenguatge en l'àmbit polític. Aquest premi està dotat amb 800 euros i el treball serà publicat a la revista Recull.

Xavier Jové, empleat de banca de 51 anys de Peralada, ha estat mereixedor del Rafael Cornella, per un retrat literari sobre Apel·les Mestres. Aquest premi també està dotat amb 800 euros. El treball serà publicat al diari Avui. Jové va explicar que ha agafat una de les obres per fer una interpretació de la manera de ser de l'autor.

Entrega de premis

La 47a edició dels premis Recull, que es van entregar ahir en un acte al restaurant Mont-Ferran de Blanes, també ha escollit la narració Vonlenska, d'Alba Dalmau, una jove de 24 anys de Cardedeu, que, segons va explicar, és la història de tres personatges que acaben de perdre una persona molt important de la seva vida. Dalmau ha esta premiada amb el Joaquim Ruyra, dotat amb 2.500 euros, per l'Ajuntament de Blanes. La publicació està patrocinada per Ràdio Marina.

El premi Benet Ribas de poesia, dotat amb 1.500 euros, se l'ha endut David Jiménez, un estudiant de filologia catalana de 23 anys, de Sant Celoni, que ha dedicat tres anys de treball a l'obra L'Escata i el vers. La publicació està patrocinada pel Consell Comarcal de la Selva.

Alexandre Ballester, un català nascut el 1933 que viu a Sa Pobla (Mallorca), guanyador d'altres premis literaris, ha obtingut el Josep Ametller de teatre, per I passen les tempestes. Aquest autor no va poder ser present a l'entrega dels premis Recull per problemes de salut, segons van informar els organitzadors. La dotació és de 2.000 euros i la publicació està patrocinada per la família Ametller-Gimeno.

El president del jurat dels premis Recull, l'escriptor Vicenç Llorca, va destacar l'elevat nivell de qualitat dels originals que s'han presentat en aquesta edició dels premis.

Tres originals més

El 20 de desembre del 2010 va finalitzar el termini d'admissió dels treballs que han concursat en aquesta edició. Es van rebre 148 originals, tres més que en l'edició passada. En el cas del premi a una obra inèdita de teatre, s'han rebut 41 originals, mentre que en la darrera edició van ser 24. En narració, s'ha passat de 56 originals l'anterior edició, a 44. En poesia, de 50 a 43; en periodisme, hi ha hagut un increment i s'ha passat de 5 a 12; i en retrat literari, de 10 a 8.

La festa dels premis va reunir més de 200 persones. Entre els assistents hi havia el director de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat, Oriol Izquierdo; l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i l'alcalde de Blanes, Josep Trias, que van fer parlaments de cloenda. També es va fer una presentació dels llibres de narració, poesia i teatre de les obres guanyadores de l'edició passada.

LA XIFRA

148
originals
s'han presentat en aquesta edició dels premis literaris Recull, vinculats a la revista Recull.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.