Educació

valls

ensenyament

L'Enxaneta no pot assumir un altre grup de P3 i l'Eugeni d'Ors en podria tenir tres

La direcció territorial d'Ensenyament encara no ha decidit on ha de portar el nou grup de més d'escolars de P3 que hi haurà a Valls el curs vinent

El curs 2011/2012 començarà a Valls amb un grup més d'alumnes de P3 que, de moment, no té escola assignada. Les preinscripcions que s'han fet fins ara situen els infants a l'escola Enxaneta, perquè aquesta és una de les preferències més sol·licitades per les famílies, però aquesta alternativa es veu inviable perquè aquest col·legi (amb seu provisional a la plaça del quarter mentre es troba en fase de rehabilitació l'antic edifici) està pensat per ser d'una sola línia i no pot absorbir un segon grup de P3. Una de les alternatives que ha estat considerada és l'escola La Candela, però els pares dels infants s'hi haurien oposat per l'alt índex d'alumnes estrangers que té aquest centre (70%), un dels més ben condicionats de la ciutat després de la restauració que s'hi va fer fa un any.

La direcció territorial d'Ensenyament encara no ha decidit en quin centre escolar els allotjarà, però ja ha fet una primera proposta a l'equip directiu de l'escola Eugeni d'Ors, un centre que el curs vinent tindrà completes les dues línies per a les quals va ser concebut el nou edifici estrenat fa un any. L'equipament no disposa de suficient espai per poder allotjar un altre grup de P3 –el tercer que tindria– i probablement hauria de reestructurar el funcionament d'algunes aules com ara la d'informàtica i d'altres recintes susceptibles de canvis, llevat de la biblioteca, que Ensenyament considera com un espai intocable. La incorporació d'aquest nou grup de P3 a l'escola Eugeni d'Ors sembla que tindria un caràcter provisional, però la comunitat educativa és escèptica perquè un cop els infants ja han iniciat l'escolarització en un centre és més complicat traslladar-los a una altra escola. “Ens han comunicat que hi ha moltes possibilitats que aquest grup de P3 vingui a la nostra escola, però no ens ho han confirmat”, apuntaven fonts de la direcció de l'Eugeni d'Ors. Xavier Basagaña, cap de l'àrea per la Coordinació i la Planificació Escolar de la direcció territorial d'Ensenyament, assegurava en declaracions a El Punt que de moment no hi ha res decidit. “El dia 6 d'abril ens hem de reunir amb la taula mixta de coordinació escolar amb l'Ajuntament de Valls i prendrem una determinació”, sentenciava Xavier Basagaña.

LA FRASE

Ens han dit que hi ha moltes possibilitats que tinguem aquest grup de P3, però no està confirmat
escola eugeni d'ors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.