Política

política

SI tria en unes primàries el cap de llista per Badalona

L'escollit és Pere Martínez Carreté, secretari d'acció municipal del partit al Barcelonès Nord

La formació treballa en la llista, que tancarà Uriel Bertran

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) concorrerà a les eleccions municipals a Badalona i per fer-ho ja ha triat la persona que encapçalarà la llista, que ha sortit d'un procés de primàries celebrat dissabte passat. L'escollit és Pere Martínez Carreté, un veí del barri del Progrés, de 47 anys, que treballa en el món del comerç en la gestió d'un grup de compres a nivell estatal i internacional. És també entrenador superior de bàsquet i ha treballat en l'àmbit de l'esport.

Aquest és el primer cop que milita en un partit polític “pel meu escepticisme sobre la prioritat dels partits autonomistes per l'interès col·lectiu del nostre país”, explica, tot i que assegura que ha estat compromès amb els moviments associatius i culturals de la ciutat. Actualment ocupa el càrrec de secretari d'acció municipal de l'estructura comarcal de Solidaritat Catalana al Barcelonès Nord. La formació independentista treballa ara en la confecció de la llista electoral amb l'objectiu de tenir-la acabada la setmana que ve. El que sí està decidit és que el badaloní Uriel Bertran, diputat de la formació que va seguir el procés de les primàries, tancarà la llista.

Com una gallega d'aigua freda

La decisió de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) de presentar candidatura a Badalona ha caigut com una galleda d'aigua freda a les files d'ERC. I ja no tant pels vots que els pugui prendre, com perquè eren molts a Esquerra els que confiaven que Uriel Bertran tindria “el gest” d'apartar-se de Badalona, després d'abandonar ERC quan ja havia estat triat cap de llista. A Esquerra, on més d'una persona ha intentat fer desistir Bertran de la idea de presentar candidatura (alguns fins i tot es mostraven segurs que SI no apareixeria en el mapa electoral badaloní), la indignació es fàcil d'ensumar, tot i que ahir ningú va voler fer declaracions sobre aquest tema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.