Cultura

les. grises

rades

Susana Eevee, un debut prometedor

Aldaria i Erigia són dos regnes permanentment enfrontats. Soota, el jove príncep erigi, és capturat per una parella d'ancians en una incursió per robar a l'altra banda de la frontera. En aquest episodi clau el guerrer descobrirà la seva veritable identitat: en realitat és Doogan, fill del rei Geroy d'Aldaria, és a dir, el príncep del bàndol enemic. La seva antítesi.

Després d'escriure alguns relats curts, Susana Torres (Vigo, 1968) debuta en la novel·la amb Dos coronas (Grupo Ajec), que signa amb el pseudònim Susana Eevee. Apassionada de la fantasia èpica, es capbussa en el gènere per oferir un relat amb diferents elements de valor: una aventura autoconclusiva que defuig els tòpics juvenils per intentar connectar amb un públic adult. “La fantasia no només interessa els adolescents, i això s'entén bé en la literatura anglosaxona. A Dos coronas hi ha certa cruesa en determinades escenes i en temes de fons i no el podria haver escrit com a llibre juvenil”, raona l'autora. El llibre té com a protagonista central Soota/Doogan, un cabdill violent i arrogant que, en un panorama de confrontació bèl·lica, ha d'afrontar el seu viatge interior en la recerca de la pròpia identitat i la veritat del seu passat. Criat com a fill bastard del rei erigi, desconeix els detalls del seu naixement i infantesa, i haurà d'esbrinar a quin bàndol pertany. “Volia escriure una novel·la sense herois quasi perfectes. El repte d'aquest personatge era: podria el lector estimar un personatge a priori detestable?”, qüestiona l'autora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.