Política

Els opositors a Gaddafi constitueixen un govern interí libi

El president serà Mahmud Jibril, qui ha rebut l'encàrrec de nomenar als seus ministres

Asseguren que el seu objectiu és “alliberar la part occidental de Líbia i mantenir la unitat del país”

El portaveu del constituït nou govern interí libi ha assegurat avui que la seva capital “és Trípoli i sempre serà Trípoli” i que el seu objectiu és “alliberar la part occidental de Líbia i mantenir la unitat del país”.

El Consell Nacional Libi, que engloba els grups opositors que resisteixen a Bengasi (est) a les forces del règim de Muammar al-Gaddafi, ha decidit avui constituir un govern interí el president del qual serà Mahmud Jibril, qui ha rebut l'encàrrec de nomenar als seus ministres, segons Al-Jazeera.

Mahmud Jibril, un veterà reformista que havia protagonitzat en el passat un projecte per establir un estat democràtic en Líbia, presidia fins avui un comitè de crisi sobre assumptes militars i exteriors i, en funció d'això, exercia de representant del Consell Nacional Libi davant la comunitat internacional. De fet, Jibril va participar en la trobada que va mantenir el passat 10 de març la formació opositora amb el president francès, Nicolas Sarkozy, al terme de la qual el mandatari gal va decidir reconèixer al Consell Nacional com l'únic representant legítim del poble libi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.