Articles

La ressaca de l'Eurocopa

Mitjans de comunicació tan afins com El Mundo, RAC1 i Vilaweb van coincidir en la publicació d'unes informacions que posaven en qüestió la versió del cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, sobre els incidents en què aquest policia va resultar greument ferit en els aldarulls per la celebració de la final de l'Eurocopa de futbol. Aquests dies tornem als fets confusos d'aquella nit del juny del 2008 perquè l'Ajuntament de Barcelona havia mantingut fins ahir la querella per injúries que va presentar contra el digital Vilaweb i el seu director, Vicent Partal.

Han passat tres anys i ningú no és capaç d'explicar amb claredat què hi feia el cap de la Guàrdia Urbana de paisà entre els aficionats de la roja que van causar desperfectes a l'entorn de la plaça Espanya i per què els Mossos d'Esquadra van negar haver llançat la pilota de goma que suposadament va provocar-li les ferides. L'únic que teníem clar és que el dia 29 d'aquest mes el consistori havia de dur a judici un dels mitjans i un dels periodistes de referència del país. Els fets van ser tèrbols, els dubtes sobre la veracitat de les primeres afirmacions de Vilaró van ser raonables, i les contradiccions entre l'Ajuntament i els Mossos, evidents.

Ahir al vespre, en un acte de suport a Vilaweb al Col·legi de Periodistes, el seu degà, Josep Maria Martí, va anunciar que hi havia hagut acord amb l'Ajuntament per a la retirada de la querella. A l'alcalde, Jordi Hereu, que les últimes setmanes ha fet un cop d'efecte i ha posat més interessants les properes eleccions, no l'ajudava gaire portar Vilaweb i Vicent Partal a un judici lleig, perquè la frontera entre injúries, dret a l'honor, llibertat d'expressió i de premsa és delicada. La setmana passada el PSC s'havia quedat sol defensant la querella davant de grups municipals tan afins com ICV-EUiA, ERC, PP i CiU. Rectificar és de savis.

Es donava la circumstància que la querella municipal anava contra el periodista a qui el mateix Ajuntament havia honorat amb el premi Ciutat de Barcelona. Cosa que no pot afirmar Xavier Vilaró, que es va quedar sense la medalla municipal que esperava després de la ressaca de l'Eurocopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.