Política

Puig denuncia que Saura va deixar despeses no pressupostades per 20 milions d'euros

El conseller d'Interior adverteix que el tripartit va portar a la Generalitat “al límit de la situació de fallida econòmica i financera”

Segons Puig, moltes de les inversions impulsades pel seu antecessor tenen poca rendibilitat institucional i seran molt difícils d'amortitzar

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha denunciat que el seu antecessor en el càrrec, l'ecosocialista Joan Saura, va emprendre inversions “faraòniques” i va deixar en la conselleria despeses no pressupostades per valor d'uns 20 milions d'euros, el que creu que supera el que es habitual en un final de legislatura.

En aquest sentit, Puig ha advertit que el tripartit va portar a la Generalitat “al límit de la situació de fallida econòmica i financera” i que el conseller Saura no va ser una excepció a l'hora d'aplicar una gestió econòmica “molt irresponsable i desbocada”.

Segons conseller, des que fa gairebé tres mesos està en Interior després de prendre el relleu a Saura s'ha emportat moltes “sorpreses” negatives quant a la situació econòmica del departament, ja que l'exconseller va deixar un 20 milions d'euros sense cobertura pressupostària, que ara hauran d'assumir en el ja reduït pressupost per a aquest any.

Es tracta, segons Puig, de despeses ajornades que no tenien consignació pressupostària, com contractes de serveis o inversions no reconegudes. “La magnitud de la despesa diferida en el temps sense previsió pressupostària en Interior supera el que és normal al final d'una legislatura”, ha lamentat.

En aquest sentit, ha posat com a exemple de la política econòmica “irresponsable i desbocada” en Interior que es fessin compromisos d'adquisició d'edificis innecessaris o que s'executessin inversions “faraòniques” com el nou edifici del 112 a Reus, que segons el seu parer “supera els paradigmes de Hollywood”.

Segons el conseller, moltes d'aquestes inversions impulsades pel seu antecessor tenen poca rendibilitat institucional i seran molt difícils d'amortitzar.

Puig també ha apuntat que, entre les “sorpreses” que es va emportar en arribar a Interior figura que Saura havia aplicat una política de contractació de personal “excessiva” i que va establir compromisos amb municipis respecte a les inversions en Mossos i en Bombers que s'hauran de revisar i replantejar.

“Sincerament, hauríem agraït que (l'anterior equip de la conselleria) hagués tingut una millor comprensió de l'entorn econòmic i financer en el que ens trobem”, ha subratllat el conseller.

En qualsevol cas, s'ha mostrat convençut que, malgrat que ara serà el govern de CiU qui haurà de retallar despeses, la “memòria crítica” dels ciutadans serà “bastant més exigent” amb els antics integrants del tripartit que amb un executiu que “necessita temps per ajustar el full de ruta per adoptar velocitat de creuer”.

El pas de Saura per Interior, segons Puig, també “va fragmentar la moral” del cos dels Mossos d'Esquadra i va provocar una “pèrdua d'autoestima” en els agents, ja que l'exconseller no va projectar que Catalunya té una de les millors policies d'Europa a causa d'una “visió ideològica errònia i per algun complex de les funcions assumides”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.