Societat

universitat

La UB elimina els cursos de català per a docents

L'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona (ICE-UB) ha suprimit enguany els cursos dirigits a docents de primària i secundària per obtenir el certificat de capacitació en llengua catalana. Una decisió que, segons denuncia el col·lectiu de professors que impartia classes en aquests cursos, perjudica molts docents que volien obtenir aquesta acreditació.

El director de l'ICE-UB, Antoni Sans, no comparteix aquesta visió, ja que “hi ha altres estructures de la universitat que imparteixen aquests cursos, com el servei d'idiomes”.

Sans també nega que el rerefons de l'eliminació dels cursos sigui la falta de diners. “No ha estat tant un problema de finançament com una reducció del personal que es dedicava a aquesta activitat”, explica. El que no nega Sans és que part del professorat no ha pogut ser recol·locat, perquè “són professors de català exclusivament i no de didàctica”.

És el cas de Miquel Àngel Estévez que feia 29 anys que impartia classes a l'ICE-UB. En opinió d'Estévez, però, es més greu el que s'està fent amb el català. “No pot ser que es consentin aquestes coses”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a