El lector escriu

Fracàs escolar i retallades

La consellera d'Educació, la Sra. Irene Rigau, al mateix temps que anuncia retallades en els pressupostos del seu departament manifesta que el principal objectiu de la conselleria és la reducció del fracàs escolar. Crec que estem davant d'una gran contradicció.

Penso que ens equivocaríem si penséssim que les retallades en educació afecten tan sols, i ja seria prou important, els costos de manteniment de les escoles, o la construcció de nous equipaments. Aquestes retallades afecten a més i d'una forma molt clara la qualitat de l'ensenyament. Amb menys inversió als centres públics hi haurà plantilles més reduïdes, la qual cosa voldrà dir necessàriament una reducció dels desdoblaments i disminució de l'optativitat, dos dels elements més importants de què disposem els mestres i professors per lluitar contra el fracàs escolar.

Molt en temo doncs que l'objectiu de reduir el fracàs escolar quedi en un bonic enunciat sense cap mesura efectiva per aconseguir-lo, a no ser que per a la conselleria aquesta reducció sigui entesa com baixar els nivells d'exigència per tal que més alumnes puguin obtenir el títol al final de l'ESO, la qual cosa seria una molt mala inversió per als alumnes i per al país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.