Educació

Vilafranca del Penedès

El projecte del nou IES queda fora de les previsions un any després d'anunciar-lo

Ensenyament confirma a Suriol que els diners previstos per a la construcció ja no hi són

El centre s'havia de fer a tocar de l'escola Dolors Piera

Ara fa un any el Departament d'Ensenyament va presentar a la comunitat educativa de l'escola Dolors Piera el projecte del nou institut que era previst que s'integrés a aquest centre educatiu de la Girada i l'equip directiu va convocar els pares per explicar-los el projecte i el nom del nou director que tindria el centre, Pere Serveto, l'exdirector de l'IES Alt Penedès. La idea inicial era situar dos mòduls prefabricats a tocar de l'escola en uns terrenys que ara s'utilitzen com a aparcament i fer els tràmits per a l'ampliació futura de l'escola. Després del període de preinscripció, de les 60 places ofertes només es van recollir 23 sol·licituds i el departament va decidir fer marxa enrere.

Un any després, els diners per a la construcció “s'han esfumat”. La regidora d'Educació, Ramona Suriol, es va reunir la setmana passada amb els responsables del servei territorial d'Ensenyament i els va recriminar el fet que el centre educatiu no aparegui per enlloc i va ser quan el departament li va comunicar que els diners previstos ja no constaven. Ramona Suriol ha explicat aquesta setmana que els instituts de Vilafranca ja tenen les seves aules “plenes” i l'augment del nombre d'escolars en el proper curs educatiu fa preveure la creació d'aules suplementàries a les escoles i que dubta que ara, atesa la política de contenció de la despesa que hi ha, es tiri endavant el projecte. L'IES preveia tres línies d'ESO i dues de batxillerat.

LA FRASE

Quan vam anar a Ensenyament ens van dir que la partida per a l'IES s'havia esfumat
Ramona Suriol
Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

LA XIFRA

23
són les preinscripcions
que es van fer l'any passat per al centre i Ensenyament va decidir ajornar l'actuació.

L'escola del Molí d'en Rovira s'allunya

L'escola que s'havia de construir als terrenys que l'Ajuntament de Vilafranca ja ha cedit al Molí d'en Rovira no es preveu que es construeixi en els propers anys. Suriol explica que es preveu que d'aquí a dos anys es redueixi el nombre d'escolars i que el departament no preveu la seva construcció perquè es podrà assumir la demanda amb les actuals escoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.