Educació

SABADELL

Suport a 233 alumnes de l'ESO perquè no fracassin

Dotze instituts fan un programa per orientar els estudiants a continuar-se formant

El programa Posa-t'hi, d'orientació, seguiment i acompanyament als joves que finalitzen l'ESO sense obtenir el graduat, ha servit per assessorar 233 estudiants de la ciutat durant els darrers quatre cursos. Dels 34 alumnes que hi van participar l'any 2007, quan es va implantar com a prova pilot en tres IES de la ciutat, s'ha passat als 211 del darrer curs. I amb vista als últims mesos lectius de l'exercici 2010-11 s'hi incorporaran novetats com ara l'assessorament per preparar entrevistes de feina, redactar currículums o omplir una instància administrativa.

Els professors encarregats de cada grup solen derivar els alumnes amb més risc de fracàs cap al programa, però ahir Paco Sempere, mestre de l'IES Pau Vila, també demanava la implicació de les famílies. Enguany, per primer cop eixamplaran l'àmbit d'actuació a l'alumnat de tercer d'ESO (fins ara només era adreçat a estudiants de quart). Després de diverses proves de personalitat, interessos i aptituds, el programa aconsella als estudiants alternatives per accedir a la formació professional o els programes de qualificació professional (PQPI), amb menys càrrega lectiva. Però també hi ha casos d'alumnes que finalment s'encaminen cap al batxillerat. L'objectiu principal, a part de reduir el nivell de fracàs escolar, és que els estudiants no pleguin dels estudis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.