Educació

TERRASSA

Ensenyament admet que cal “reflotar” l'IES Blanxart

DIMISSIÓ Baulenas es reunirà amb l'equip directiu del centre, que ha dimitit, però els adverteix que “per avançar cal fer una passa enrere” immigració La meitat dels alumnes són immigrants i per això els autòctons no es matriculen

Almenys el 50% dels alumnat de l'IES Blanxart són immigrants. Amb la preinscripció d'aquest any, la xifra arribarà al 63%. Aquest és el motiu pel qual no hi ha hagut prou sol·licituds per al curs vinent. El Departament d'Ensenyament ha decidit suprimir una línia en aquest centre i afegir-ne a l'IES Torre del Palau. Aquesta decisió ha provocat la dimissió de la junta directiva de l'IES Blanxart, que ho va comunicar dilluns a través d'un fax a Ensenyament.

El director dels serveis territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental, Lluís Baulenas, va avançar que citarà l'equip directiu de l'institut que ha dimitit per “parlar i trobar una sortida a la seva petició”. Baulenas va avançar que el que cal és “reflotar el Blanxart”, però va advertir que de vegades “per anar endavant cal fer una passa enrere”.

El problema rau en la reducció de les adscripcions de primària i secundària. Els centres de primària que estan adscrits a l'IES Blanxart són el Joan XXIII, l'Antoni Ubach, la Nova Electra i La Roda. Amb el nou mapa es va canviar l'adscripció als pares de La Roda perquè els seus fills anessin al Blanxart. “Però es va crear un període de transició perquè no podem forçar ningú”, va explicar el màxim responsable d'Ensenyament. Després del procés de preinscripció, l'IES Torre del Palau tenia un excedent de 30 alumnes. Per això es va obrir una línia més en aquest centre i se'n va eliminar una del Blanxart. Així, es va executar l'acord que ja s'havia establert a la taula de planificació. Per aquest motiu, Baulenas no entén la queixa de l'alcalde, Pere Navarro, ja que “tot estava previst”.

La comunitat educativa de l'IES Blanxart considera que la solució seria repartir millor els immigrants del centre en altres instituts de la ciutat. En aquest sentit, van defensar el projecte educatiu d'aquest centre, que fomenta la cohesió social. Per aquest motiu, la solució és barrejar l'alumnat actual amb la població autòctona, fent que hi convisquin diferents cultures. Això només serà possible si l'administració deriva cap a aquest centre alumnat nou. Baulenas, però, no hi està d'acord, i creu que la clau és el projecte educatiu que tingui el centre.

La situació de l'IES Blanxart no s'ha d'emmarcar en el context de retallades de l'educació que du a terme el govern de CiU. Si més no, l'any passat va passar el mateix, ja que el govern del tripartit va suprimir una línia i la van posar a l'IES Montserrat Roig.

El ‘pla B' del CEIP El Vapor

El director dels serveis territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental, Lluís Baulenas, va explicar que el CEIP El Vapor no impartirà classes a partir del 15 de setembre com estava previst. L'obra d'aquest equipament no s'acabarà fins al desembre, perquè han sorgit uns problemes de fonamentació. No hi ha possibilitat d'avançar els treballs perquè és un terreny petit i és una escola vertical, per la qual cosa el primer que cal consolidar és la fonamentació per evitar els problemes estructurals. A la taula de planificació es va proposar un pla B per poder començar el curs. Ensenyament va decidir instal·lar-hi dos mòduls prefabricats “vetllant per la qualitat”, va afirmar Baulenas, que hi va afegir que ja buscaran els diners “on faci falta”. A més, per donar resposta a les necessitats es crearà un nou grup de P3 a El Vapor i un altre a l'escola França. “Hi ha hagut celeritat, rigor, transparència i informació del procés”, hi va afegir el responsable d'Ensenyament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.