Política

La Vall d'Uixó recupera el nom de tres alcaldes franquistes per a retolar carrers

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de la Recerca de Castelló denuncia que no es pot deslligar la seua activitat amb la repressió, terror i manca de llibertats

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de la Recerca de Castelló ha denunciat que l'Ajuntament de la Vall d'Uixó vol incloure en el nomenclàtor dels carrers de la localitat el nom de tres alcaldes franquistes: Juan Aragó Moliner (1942-49), Eleuterio Abad Martín (1957-73) i José Solernou Lapuerta (1973-78).

“L'equip de govern municipal ha manifestat que, malgrat el moment històric que van viure, van modernitzar la Vall d'Uixó. No podem deslligar l'activitat política de l'alcalde amb una època de repressió, terror i manca de llibertats”, subratllen des del col·lectiu.

Fins al 1948 un total de 31 vallers van morir víctimes de la repressió franquista: 24 van ser afusellats i 7 van morir en diferents presons de l'Estat, a més dels centenars que van ser empresonats, expedientats i amb els seus béns confiscants, durant tota la dictadura continuà la repressió per mitjà de detencions, desterraments i castics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.