L'economista Manel Serra s'entreveu com l'aspirant més ferm a presidir Caixa Girona

El candidat a rellevar Arcadi Calzada és gerent del Consorci de la Costa Brava i vicepresident del consell social de la UdG

En l'època gloriosa de Convergència i Unió, Manel Serrà i Pardàs va ser nomenat gerent del Consorci de la Costa Brava. Aquest llicenciat en ciències econòmiques, polítiques i comercials de 57 anys vinculat al PSC, va arribar a la gerència del Consorci de la Costa Brava el 1983. Els successius governs de la Diputació de Girona –primer de CiU, després de CiU i ERC i ara del PSC i ERC–, de la qual depèn aquest organisme, l'ha mantingut sempre en el càrrec. Manel Serra va ser regidor del PSC en l'equip de Joaquim Nadal a l'Ajuntament de Girona entre el 1987 i el 1995.

Tot i la seva vinculació al PSC, Manel Serra reuneix, sobretot, el perfil econòmic que anhela l'actual direcció financera de Caixa Girona. De fet, la majoria dels nous membres que la Diputació ha nomenat estan relacionats amb el món empresarial o l'econòmic. Aquest perfil contrasta amb el caràcter més polític dels divuit representants de la Diputació de Girona que s'hauran de renovar d'aquí a tres anys, dels quals vuit són de CiU; cinc, del PSC, i cinc més, d'Esquerra. Aquests consellers, cal sumar-los als 7, 7 i 4, aprovats en el ple d'ahir, fet que implica que CiU tindrà 15 consellers; el PSC, 12, i ERC, 9.

Assemblea al juny

La Diputació ha iniciat un procés que hauran de repetir els consells comarcals –per elegir sis dels seus dotze membres–; els ajuntaments –sis de dotze–; els impositors –la meitat de 45–, i el personal –sis de dotze membres–. Per a final de juny és previst convocar els nous consellers i els antics en l'assemblea general de Caixa Girona en què s'ha d'escollir el nou president. Si costa arribar a l'entesa per decidir «el nom de la persona de consens», l'assemblea es podria ajornar unes setmanes més, fins a final de juliol si cal.

Si Manel Serra, tot i reunir els requisits, és vetat, caldrà buscar entre els 116 membres del consell. De fet, entre els divuit noms que van rebre el vistiplau del ple de la Diputació, Xavier Albertí, Josep Darnés, Francesc Ginés i Rafael Martín Mota són empresaris de reconegut prestigi, als quals s'han d'afegir Ramon Romaguera i Lluís Sacrest. Tot i això, a Xavier Albertí, de Campllong, se'l situa al capdavant de la comissió de control. Tots aquests noms s'han de sumar als que ja formen part de l'assemblea general de Caixa Girona. Precisament, Pere Cornellà, membre del consell d'administració per part dels impositors, ha estat situat sovint com a presidenciable de Caixa Girona. Així, s'ha arribat a comentar que és el delfí d'Arcadi Calzada, president sortint.

Els estatuts de l'entitat de crèdit gironina no obliguen que el president surti de l'entitat fundadora, que és la Diputació, a la qual, tanmateix, se li reconeix l'autoritat de proposar «el nom de la persona de consens». I a la Diputació, qui talla el bacallà, és el PSC. Per això seran els socialistes qui proposaran el nom del nou president.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.