cultura

Claqué flamenc

El Teatre de Blanes presenta l'espectacle ‘Tap Olé', amb un dels millors ballarins de claqué del món

‘Tap olé' és una fusió elegant, amb energia i ritme de música espanyola i claqué

El ballarí barceloní Guillem Alonso (1973) és, sense dubte, un dels millors ballarins de claqué del món i ha format part de les millors companyies nord-americanes del gènere. És el protagonista de l'espectacle Tap Olé, que es podrà veure avui (18h) al Teatre de Blanes. A Tap Olé no hi ha una història, sinó que es tracta d'una experiència basada en la fusió de la música espanyola i el claqué, és per això que dues guitarres espanyoles, a les mans de Roger Raventós i Alejandro Pérez, estableixen un diàleg en què esclaten l'energia i el ritme, amb els peus dels claquetistes Guillem Alonso i Roser Font, també una figura de reconegut prestigi al món del claqué. Es tracta de combinar l'energia, el ritme i l'elegància de dos llenguatges artístics, als quals s'ha d'afegir la percussió corporal o el ball de sorra, que va tenir el seu apogeu als Estats Units a finals del segle passat, que actualment està gairebé desaparegut i que Guillem Alonso ha recuperat i actualitzat, essent una de les poques figures que ho fa al món.

Tap Olé no és un espectacle nou, es va estrenar l'any 2003 a Chicago, però manté la vitalitat, i va anar acumulant premis i èxit a festivals de claqué com el de Nova York, o d'arts escèniques com el de Valladolid. Alonso i Font treballen també amb la Camut Band dels germans Méndez, que ja ha actuat diverses vegades a Girona i Salt, amb un espectacle com La vida és ritme.

Per la seva banda, els guitarristes Alejandro Pérez i Roger Raventós, professors a diferents conservatoris, fa anys que treballen junts i combinen la seva formació clàssica amb influències d'altres estils com el flamenc, la rumba, el latin o el jazz.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.