Política

política

Blanes i Sant Julià de Ramis tanquen la consulta sobre la independència

A la ciutat de la Selva s'han rebut 1.105 vots anticipats, que és un 3% del cens, i avui es podrà votar en vuit punts fins a les 8 del vespre

L'Associació Blanes Decideix ha recollit 1.105 vots anticipats per a la consulta sobre la independència que es fa avui. Aquest miler de vots representa una mica més del 3% de la gent que pot hi podrà votar avui, segons explica un dels membres de l'associació, Tomàs Llorens, que valora la dada com a molt positiva. Poden votar a Blanes els empadronats de més de 16 anys i immigrants. “De moment, estem contents amb la resposta pel que fa al vot anticipat. Hem fet moltes jornades i ha costat”, explica Llorens.

Malgrat tot, l'associació prefereix la cautela, no es planteja objectius en termes de percentatge de vots, però sí que vol animar tothom públicament a acudir a les urnes, que estaran en diversos punts del municipi i es tancaran a les 8 del vespre.

Suport del ple

L'Ajuntament va aprovar en un ple del 2009 donar suport a les consultes, i ha cedit les urnes que avui s'utilitzaran. A més, a Blanes serà on se centralitzaran les dades de les consultes, a través de la coordinadora nacional. Els partits que donen suport a l'associació Blanes Decideix són ERC, CiU i Solidaritat Catalana per la Independència, i l'associació també té el suport de cap a dotze entitats més.

Una raó per la qual Blanes serà una de les últimes ciutats en què se celebra la consulta és que ha costat trobar un equip de voluntaris que s'hi posés al capdavant, segons explica Llorens. “S'han anat fent reunions i costava trobar un grup de gent i, finalment, es va decidir que faríem la consulta el 10 d'abril, juntament amb Barcelona”. L'associació –que té una cinquantena de voluntaris– ha anat fent actes per divulgar la consulta, però avui no en té previst cap, llevat d'una actuació del cantant Joan Boada, al migdia, davant la Casa del Poble.

LA XIFRA

1.105
vots anticipats
és la quantitat que s'ha recollit a Blanes, on avui es podrà votar en vuit punts del municipi.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.