Societat

La llei del tabac

Blanes vol que es deixi fumar als locals d'oci

La mesura s'aplicaria a partir de les 2 de la matinada en bars i discoteques

El regidor de governació de Blanes, Joaquim Torrecillas, va anunciar ahir que el govern municipal demanarà al Parlament que es deixi fumar als locals d'oci nocturn –bars musicals i discoteques– a partir de les 2 de la matinada. La petició es farà després que amb l'entrada en vigor de la llei del tabac els problemes de sorolls en zones residencials com ara Els Pins s'han incrementat. En els últims tres dissabtes Torrecillas ha estat a la nit a la zona dels Pins amb el cap de la policia i han pogut constatar que, a banda dels fumadors, també surten els seus acompanyants al carrer, i s'incrementa molt el soroll, i amb això les queixes dels veïns.

Contaminació acústica


“La llei del tabac està molt bé però hem de protegir un segon tipus de salut, i és que hi ha gent que no pot descansar per contaminació acústica. Per arreglar una cosa n'espatllem una altra”, explica el regidor. Torrecillas explica que es podria seguir un model que s'aplica a França i Holanda en grans zones d'oci nocturn, on es deixa fumar dins els locals en zones específiques. “Nosaltres ho canalitzarem amb els nostres representants al Parlament perquè hi hagi una excepcionalitat en algunes zones”, va afegir el regidor.
Trasllat de barraques
Una de les primeres accions que s'han pres com a part del Pla de la Convivència Nocturna, i que es va anunciar ahir, és traslladar la zona de barraques de festa major dels Pins a una àrea pròxima a la Ciutat Esportiva. “Els veïns, però, ja ens han dit que el de les barraques era un problema de cinc dies de festa, però el dels bars i les discoteques és de tot l'any”, va explicar Joaquim Torrecillas. El trasllat de les barraques, a proposta dels diferents agents del pacte, implicarà també que s'instal·lin durant les festes autobusos gratuïts que connectin el centre de la ciutat amb la ciutat esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.