Societat

col·lectius

Jordi Hereu no retalla ni un euro la subvenció per a la Fira d'Abril, tot i la crisi

La FECAC rep aquest any 85.000 euros de l'Ajuntament, la mateixa partida que l'any anterior

La Diputació de Barcelona retalla l'ajuda en quasi un 9%

La crisi econòmica no ha d'afectar la festa, i encara menys la setmana llarga de festa que es viurà al Fòrum de Barcelona entre el 29 d'abril i el 9 de maig amb motiu de la Fira d'Abril. Aquesta és la conclusió a què deu haver arribat l'Ajuntament de Barcelona en el moment de decidir que el certamen lúdic d'aquest any ha de ser subvencionat amb la mateixa quantitat, 85.000 euros, que l'any passat, tot i els vents de contenció i retallada pressupostària que bufen a totes les administracions del país.

Un portaveu autoritzat de l'Ajuntament va detallar ahir que l'ajuda del consistori per a la fira del 2011 és la mateixa que la de l'any passat, esmenant el mateix president de la FECAC, Francisco García Prieto, que divendres passat va assegurar que l'Ajuntament havia retallat la subvenció en 5.000 euros. García Prieto ho va explicar en l'acte de presentació del cartell de l'edició d'aquest any on va dir, també, que la Generalitat incrementava la seva ajuda de l'any passat de 49.500 euros a 60.000. El mateix divendres, i com ja va explicar aquest diari, fonts del govern van rectificar García Prieto assegurant que la subvenció encara s'està negociant i que no hi ha res de tancat respecte a aquesta qüestió.

Sí que ha decidit retallar la seva ajuda la Diputació de Barcelona, que aquest any aportarà un 9% menys a l'organització de la fira. L'any passat, la subvenció de l'ens supramunicipal a la FECAC va ser de 85.000 euros, mentre que per a l'edició d'aquest any se n'aportaran 77.500.

La celebració de la fira caurà de ple en la precampanya electoral de les municipals i, si el certamen acostuma a concentrar habitualment les primeres autoritats polítiques del país i la ciutat, la desfilada dels polítics aquest any encara serà més evident. Entre les novetats hi haurà una caseta d'ERC, que torna a la fira després d'anys d'absència, segons va explicar el mateix García Prieto.

LA XIFRA

4
administracions
subvencionen la fira: Ajuntament de Barcelona, Diputació, Generalitat i Junta d'Andalusia.

LA FRASE

ERC ens ha demanat tenir una caseta a la Fira i hi tornaran després d'anys de no ser-hi presents
Francisco García Prieto
President de la Fecac
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a