Economia

Més reserves als càmpings gironins per Setmana Santa

La previsió és que l'ocupació s'incrementi un 8% com a màxim respecte al 2010

Ara només un 30% dels bungalous estan lliures

El 90% dels clients seran catalans o d'altres punts de l'Estat

Que la temporada turística d'aquest estiu pot ser molt millor ja es comença a comprovar amb les reserves de Setmana Santa. Als càmpings gironins es preveu incrementar l'ocupació entre un 5% i un 7% respecte a l'any passat i, amb les reserves d'última hora, es pot arribar al 8%, segons dades de l'Associació de Càmpings de Girona. L'entitat no té dades d'ocupació de parcel·les, però sí de bungalous, un 70% dels quals ara ja estan reservats. Pel que fa al perfil del client, bàsicament és català o de la resta de l'Estat. Es preveu que només un 10% siguin turistes estrangers. En aquest sentit, l'associació destaca que enguany s'han generat moltes reserves de campistes que no són clients habituals del càmping. I això, en aquests moments, és signe de bons auguris.

D'altra banda, per Setmana Santa estaran oberts un 75% dels càmpings de la demarcació, tant de costa com d'interior. La majoria començaran la temporada per Setmana Santa. D'altres, però, tenen obert tot l'any o un mínim d'onze mesos. És el cas dels càmpings Molí Serradell, Pirineus, Bassegoda Park, Esponellà, La Fradera, Ecològic Lava, Les Medes, Internacional de Calonge, La Masia, Mas Patotxas, Cala Montgó, Santa Elena Ciutat, S'Abanell, Blanes, Les Pedres, La Fageda i Pirinenc. A part, com cada any, s'han fet inversions que en total superen els sis milions d'euros per millorar els establiments.

LA XIFRA

70%
dels bungalous
dels càmpings gironins, a hores d'ara, ja estan reservats per a les vacances de Setmana Santa.

El patronat veu positiu fer un ‘lobby' turístic

El Patronat de Turisme de la Diputació de Girona veu amb bons ulls la proposta del president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, de crear un lobby empresarial per obtenir recursos que s'inverteixin en promoció turística. Un ens que la federació va matisar ahir que no vol substituir el patronat. “Coneixem la proposta i de fet s'hi va donar suport en el consell d'administració del patronat”, diu la seva directora, Dolors Batallé. Sobre les crítiques d'Escudero al Saló Internacional del Turisme a Catalunya, i a les fires turístiques en general, Batallé no ho veu com una al·lusió a la gestió del patronat “perquè Escudero en forma part i hi participa”. Per Batallé, és cert que les fires “estan superades” com a eina per arribar al client final, però veu necessària la presència en alguna per contactar amb operadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.