Economia

Zapata de Celrà vol reduir en un terç la plantilla

Negocia amb els sindicats l'acomiadament d'uns trenta empleats

El Grupo Zapata negocia amb els sindicats l'acomiadament d'un terç de la plantilla que té a la fàbrica de Celrà, l'antiga Envases Llamas. Tot i que encara no s'ha presentat cap expedient de regulació d'ocupació (ERO), direcció i comitè d'empresa negocien les condicions de l'acomiadament d'una trentena de treballadors dels noranta que hi ha en plantilla, tal com han confirmat fonts sindicals. Inicialment, la proposta de l'empresa és d'una indemnització mínima de vint dies per any treballat, comptabilitzant salaris reals.

L'empresa està especialitzada en la fabricació d'envasos, tant metàl·lics com de plàstic, per a fabricants de pintures i productes alimentaris. Si s'acaba presentant i autoritzant, aquest ERO no serà el primer que es tira endavant en aquesta empresa. El 2009 se'n van presentar dos més: un per extingir el contracte a 14 treballadors i l'altre per suspendre temporalment de feina la resta de la plantilla. La proposta era que aquests darrers treballessin quatre dies a la setmana, durant un any.

A part, el 2005 es va sol·licitar un concurs de creditors i el pla de viabilitat per superar la situació incloïa fer fora una trentena de persones de les 214 que hi treballaven. El 2007, quan ja es negociava l'acomiadament de tota la plantilla i el tancament de la fàbrica, el grup inversor madrileny Nagas Partners va comprar la planta però va prescindir de vuitanta empleats. Posteriorment, el 2009, el grup mexicà Zapata va adquirir l'empresa.

Líder en envasos a Llatinoamèrica

El grup mexicà Zapata és un dels principals fabricants d'envasos a Llatinoamèrica. El 2009 va comprar Envases Llamas a través d'una operació paral·lela a l'adquisició de la factoria European Cans, fabricant d'aerosols de Manlleu. L'entrada del nou propietari, segons s'esmentava en aquest moment, havia de suposar la potenciació de diverses línies de productes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.