Ciència

recerca

El llenguatge humà té un origen comú i únic a l'Àfrica central

El llenguatge humà té un origen comú i únic a l'Àfrica central i del sud, segons un estudi publicat avui a la revista Science per l'investigador Quentin Atkinson, del departament de psicologia de la Universitat d'Auckland (Nova Zelanda), després d'analitzar els fonemes de 504 idiomes actuals. Una de les característiques que permeten arribar a aquesta conclusió és que, segons Atkinson, els idiomes i dialectes amb més diversitat de fonemes són els que es parlen a l'Àfrica, mentre que els menys diversos en fonemes són els de l'Amèrica del Sud i les illes tropicals de l'oceà Pacífic, on la colonització humana hauria arribat més tard.

L'autor de l'estudi considera que el llenguatge humà es va estendre pel planeta seguint un patró comparable al de la diversitat genètica, que es va anar reduint a mesura que els humans s'allunyaven del punt en què es va formar l'espècie.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.