cultura

cultura

Ruta sobre la defensa de les costes al Garraf

L'itinerari indica les posicions defensives emprades en la Guerra Civil

La defensa de les costes del Penedès durant la Guerra Civil és el punt de partida d'una nova ruta impulsada per la Xarxa d'Espais de Memòria de Catalunya, l'Institut d'Estudis Penedesencs i el Consell Comarcal del Garraf. La iniciativa pretén “recuperar els elements patrimonials que tenen a veure amb la Guerra Civil”, segons explica l'historiador Ramon Arnabat, un dels impulsors de l'itinerari. Amb aquest fi s'ha instal·lat diferents plafons explicatius i s'ha assenyalat elements del patrimoni de defensa a Vilanova, Sitges, Cubelles, Calafell i el Vendrell. En el cas de Vilanova formen part de la ruta el niu de metralladora de la punta Mabrera, a un extrem de la platja del Far, i a Cubelles, el niu de metralladora de la desembocadura del Foix.

Les diferents construccions tenien com a objectiu evitar un desembarcament de les tropes franquistes a les platges. Explicar “el sentit que tenien, quins eren els perills i fer unes petites pinzellades de la Guerra Civil” són els objectius de l'itinerari, segons Arnabat, que ha apuntat que enguany es realitzaran dues noves rutes més sobre la Guerra Civil al Penedès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.