Comunicació

València és un clam: “Sí a TV3”

Desenes de milers de persones es manifesten pels carrers de la capital valenciana sota el lema ‘Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència'

L'Ajuntament de València no autoritza el recital de Lluís Llach, que haurà de tocar en un tràiler

Desenes de milers de persones s'ha donat cita aquest dissabte a les sis de la tarda a les Torres de Quart de València per participar en la la manifestació que sota el lema Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència ha recorregut els carrers de la capital valenciana com a punt àlgid de la campanya promoguda per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per exigir que en aquesta part dels Països Catalans es puguin tornar a veure amb normalitat les emissions de TV3, prohibides pel govern de Francisco Camps.

La marxa s'ha clos amb un recital de Lluís Llach, que torna per un dia als escenaris. El recital del de Verges però, s'ha fet sobre un tràiler perquè l'ajuntament de València no ha donat permís per muntar un escenari.

La manifestació està encapçalada per una gran pancarta amb el lema “Sí a TV3”, portada entre d'altres per Eliseu Climent, president d'Acció Cultural del País Valencià i Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural. També assisteixen a la marxa representants polítics de Compromís, Partit socialista del País Valencià, Esquerra Unida i PSAN. També han fet acte de presència polítics de CiU i ERC.

Com l'Egipte de Mubàrak

Eliseu Climent, president d'ACPV, ha comparat la situació del País Valencià amb la que es vivia fa uns mesos a Egipte: “Vivim uns moments molt complicats. No ens deixen nio que actue Lluís Llach amb el seu piano”. “La situació al País Valencià té molt a veure amb l'Egipte de Mubàrak”, ha afegit. Per la seva banda, Muriel Casals ha assegurat que vivim “un moment molt especial i per això estem al costat dels nostres germans valencians”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.