Política

Tremosa (CiU) proposa pagar impostos a Catalunya i no a l'Estat

L'eurodiputat de CiU proposa aquesta alternativa si no hi ha acord sobre la retallada pressupostària

Tremosa recorda que en el conflicte del dèficit hi ha poc marge d'actuar des d'Europa

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa (CDC) ha plantejat als catalans la possibilitat de deixar de pagar impostos a l'Estat i que sigui l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) qui els recapti com mesura de pressió si no hi ha acord amb la Generalitat sobre la retallada pressupostària que ha d'efectuar-se.

En una entrevista, ha remarcat que aquesta és “una possible estratègia” si el xoc entre ambdues parts no troba una solució, després que el govern hagi ratificat la seva negativa a assumir l'exigència de l'executiu central de doblegar el seu ajustament pressupostari, i arribar a així el 20%.

“Si tu tens a 50.000 persones fent cua (en la ATC) què faran a Madrid? Enviar a la Guàrdia Civil? Empresonar-los a tots?”, ha preguntat l'eurodiputat de CiU, qui ha rebutjat el tancament de caixes o insubmissió fiscal perquè, al seu judici, la sanitat, educació i els serveis públics no han de bloquejar-se.

A més de sostenir que en el conflicte del dèficit hi ha poc marge per actuar des d'Europa, Tremosa ha qualificat d'insostenibles i inacceptables les demandes de l'Estat en aquest àmbit mentre tolera, per altra banda, el “malgasto d'altres comunitats autònomes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.