Les cinc ciutats de la ruta Domus Templi reben 30.000 turistes en un any

Turisme de Lleida ha presentat el nou web de la Ruta del Domus Templi, en el marc del Saló del Turisme de Catalunya (SITC), que ha obert les portes de la 18 edició aquest dijous al matí. Aquesta ruta discorre a través de tres territoris, unint les ciutats de Montsó (Cinca Mitjà), Lleida, Miravet (Ribera d'Ebre), Tortosa (Baix Ebre) i Peníscola (Baix Maestrat). El nou web permetrà als visitants conèixer els temples i la seva història abans de visitar-lo físicament. La presidenta de Turisme de Lleida, Montse Minguez, ha informat que la ruta està tenint molt bona acollida i des que es va presentar, ara fa un any, ha rebut uns 30.000 visitants.

La presidenta de Turisme de Lleida, Montse Minguez, ha explicat que aquesta ruta ha encaixat molt bé entre el públic, fins al punt que el castell de Gardeny, a Lleida, ha rebut aproximadament 25.000 visites en dos anys. La ruta es pot realitzar fàcilment en un cap de setmana, gràcies a la proximitat dels castells, ja que la distància màxima no supera els 250 quilòmetres.

El principal client potencial de les terres de Lleida és el mercat català, principalment Barcelona i tota la seva àrea d'influència. Tot i així, segons Minguez, la ruta agrada especialment al turisme francès, que és un turista «molt cultural». A més, la «curta distància entre els dos països» ha canviat l'antiga manera de fer vacances en períodes llargs, per «paquets de caps de setmana», la qual cosa converteix les ciutats d'aquesta ruta per una destinació «ideal» en aquesta mena de vacances. Lleida aprofita aquesta edició del SITC per presentar la nova oferta d'oci pel maig, un mes en el qual la ciutat es transforma «en una festa», amb diverses activitats de festa major, o caps de setmana fixes que fomenten les visites culturals al patrimoni de la ciutat.

L'any passat, l'estand de la ciutat va ser guanyador del premi ACETUR-SITC al millor estand català per la millor promoció dels seus productes en el marc del saló.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.