Economia

Ni a l'agost

La primera quinzena d'agost en zones com ara Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar la previsió mitjana d'ocupació és del 75%

El sector confia que omplirà una mica més els hotels amb les reserves de darrera hora

En algunes zones es podria arribar al 85% amb les reserves d'última hora

Si bé aquests darrers anys s'ha parlat d'anar desestacionalitzant la temporada turística, la crisi ha tornat a concentrar-la en els mesos de juliol i agost. I aquest estiu el juliol no ha estat bo, i el sector posa les esperances en l'ocupació del mes d'agost. Però l'agost, en què anys enrere sovintejaven els plens a tota la Costa Brava, aquesta primera quinzena en zones com ara Lloret de Mar, Blanes i Tossa la mitjana d'ocupació serà del 75%. S'espera, però, que en alguna zona es pugui arribar a una ocupació de fins al 85%, amb les reserves d'última hora i de dies puntuals, segons les dades facilitades per la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona.

Segons les reserves confirmades als establiments associats a la federació d'hostaleria, a la zona de l'Alt Empordà la mitjana de reserves d'ocupació és del 50%. Els dies 14 i 15 d'agost aquesta mitjana augmenta fins al 60%. Al Baix Empordà hi ha una previsió d'ocupació del 70%. A les comarques d'interior –Selva, Cerdanya, Ripollès i Garrotxa– tenen ocupacions del 40% al 45%.

El perfil del turista d'agost és principalment familiar, seguit del de mitjana edat que va a la Costa Brava principalment a descansar.

Durant l'agost la majoria dels turistes són de l'Estat, amb un percentatge que oscil·la entre el 60% i el 90% en molts dels casos. I, en canvi, l'afluència de turistes de fora de l'Estat disminueix notablement respecte a la que sol haver-hi el mes de juliol, amb un percentatge màxim que volta el 40% en algunes zones. Entre els turistes estrangers destaquen els britànics, alemanys, francesos –per la proximitat amb les comarques gironines–, holandesos, italians i belgues. L'estada que acostumen a fer oscil·la entre els 3 i els 15 dies.

D'altra banda, a l'aeroport de Girona es preveuen 618 vols regulars i 56 vols xàrter entre el 30 de juliol i el 3 d'agost, amb uns 115.790 passatgers. Aquestes dades representen un augment del 3% respecte a l'agost passat.

50% a l'Alt Empordà

La mitjana de reserves d'ocupació és, ara per ara, del 50 per cent a la zona de l'Alt Empordà. En els dies punta, que son el 14 i el 15 d'agost, aquesta mitjana d'ocupació podria augmentar fins al 60 per cent. De moment, el perfil del turista que visitarà l'Alt Empordà és principalment familiar, català o de l'Estat francès.

Baix Empordà, amb el 70%

L'ocupació dels hotels de la comarca del Baix Empordà és fins ara una mica més alta que la de l'Alt Empordà. Segons les reserves confirmades entre els establiments associats a la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, l'ocupació és del 70%. Tot i això, s'espera que augmenti amb les reserves de darrera hora.

Fins al 70% a la Selva litoral

A les zones de Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar, les reserves que s'han fet fins ara són del 75 per cent del total de les places que s'ofereixen. En aquesta zona també s'esperen reserves de darrera hora. El perfil del turista és català o de la resta de l'Estat, però també estranger, majoritàriament familiar o de gent gran.

A l'interior, un total del 45%

Sol ser l'època més baixa. I varia entre el 40% i el 45% d'ocupació. Segons la federació d'hostaleria, a la Cerdanya hi ha un 42 per cent d'ocupació, amb un perfil de turista familiar català i amb una mitjana de reserva de 4 nits. A la Selva interior, l'ocupació és del 40 per cent, i al Ripollès i la Garrotxa, del 45 per cent.

Al Gironès, del 40% al 45%

A la comarca del Gironès la previsió varia entre el 40 per cent i el 45 per cent d'ocupació. També podria pujar, segons les reserves de darrera hora. Els turistes són majoritàriament del país, i de la resta de l'Estat. El perfil del turista és majoritàriament familiar. Els millors registres són a la primera quinzena d'agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.