Economia

Europa

Els nous emigrants

Els europeus trien el sud per jubilar-se

El 25% dels treballadors del Vell Continent es planteja retirar-se a zones de clima temperat

La nova situació provocarà a curt termini la revisió dels pressupostos de sanitat en països com l'Estat espanyol i França

Els ciutadansde l'Estat espanyol i els francesos són els que menys pensen en emigrar en jubilar-se

Sol, migdiada, tapes, sangria i futbol fan de l'Estat espanyol la destinació de jubilació més estimada pels treballadors europeus. Un de cada 25 treballadors de la Unió Europea està desitjant jubilar-se per marxar a viure a l'estranger i identifiquen l'Estat espanyol com el seu país preferit, segons una enquesta realitzada a més de 7.500 treballadors europeus per Aon Consulting, empresa especialitzada en gestió de prestacions i riscos dels treballadors.

Després de l'Estat espanyol és França el país triat pel 15% dels treballadors europeus quan se'ls pregunta pel lloc on els agradaria passar els seus dies de jubilats. A continuació, segons l'estudi, i molt a la vora de l'Estat espanyol i França, se situen tres indrets més amb climes també molt càlids, com són els Estats Units, Itàlia, Austràlia i el sud d'Àsia.

L'enquesta s'ha realitzat a treballadors de les deu principals economies d'Europa: l'Estat espanyol, Bèlgica, Dinamarca, França, Alemanya, Irlanda, Holanda, Noruega, Suïssa i el Regne Unit. L'estudi se centra en les opinions dels treballadors europeus sobre temes com la jubilació, les prestacions socials i altres assumptes relacionats amb les pensions.

Les deu destinacions preferides per passar els dies un cop jubilats, per als treballadors que esperen retirar-se a l'estranger, són l'Estat espanyol, França, els Estats Units, Itàlia, Austràlia i el sud d'Àsia, l'Àfrica, Suïssa, Llatinoamèrica, el Regne Unit i Holanda, per aquest ordre.

Els treballadors de l'Estat espanyol i els francesos són, entre els enquestats, els primers de la llista dels que prefereixen passar la jubilació al seu país. Un 86,8% dels ciutadans de l'Estat espanyol desitgen passar la jubilació on sempre han viscut, seguits dels francesos, amb un 81,1%, i els danesos, amb un 73,6%. A l'altre extrem se situen els treballadors d'Irlanda, amb un 49%; d'Alemanya, amb un 45,9%, i del Regne Unit, amb un 42,7%.

Replantejaments polítics

L'entrada d'emigrants retirats a qualsevol país pot accentuar el problema de l'envelliment de la població a Europa, i forçar a països com l'Estat espanyol i França a reconsiderar les seves polítiques i pressupostos socials per fer front a un augment de la pressió als recursos sanitaris.

Oliver Rowlands, responsable de jubilació per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica a Aon Consulting, va explicar que “els vols econòmics i les eines de comunicació disponibles a internet fan que jubilar-se a l'estranger no signifiqui necessàriament estar completament aïllat de la vida familiar, fan realitat sense precedents la possibilitat d'emigrar a altres països”.

Per ell, “no és cap sorpresa que moltes persones vulguin jubilar-se en països amb bones condicions climàtiques i bones prestacions socials i estatals, i prou a la vora dels seus països per tornar ràpid en cas de necessitat”. El sud, a la vellesa, és important.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.