Economia

Els sindicats francesos afirmen que la vaga d'avui és “la més forta”

Els organitzadors creuen que els manifestants poden ser més de tres milions

El govern francès afirma que ha anat al “límit del possible” en les concessions

Els sindicats convocants de la cinquena jornada de vaga a França contra la reforma de les pensions han afirmat que la vaga d'avui és la major feta fins ara i no han avançat si perllongaran l'aturada els pròxims dies. Segons el secretari general de Força Obrera (FO), Jean-Claude Mailly, la d'avui “és la més forta de les jornades” de protesta contra el projecte de llei governamental.

Aquest pla s'acaba de tramitar aquesta setmana al Senat per elevar l'edat de jubilació voluntària de 60 a 62 anys, i de 65 a 67 per a una pensió completa.

Mailly ha avançat que el nombre de manifestants en les 244 marxes organitzades a tot l'Estat francès podria “superar els tres milions” que van manifestar-se el 23 de setembre (un milió segons la policia).

A Tolosa, una de les grans ciutats on la manifestació s'ha celebrat al matí, els sindicats han parlat d'una xifra rècord d'almenys 140.000 participants, per sobre dels 125.000 que s'havien atribuït el 23 de setembre (la policia els va xifrar llavors en 28.000).

El Ministeri de l'Interior, ha indicat aquest migdia que “unes 500.000 persones” havien participat en les manifestacions del matí i ha admès que es tracta d'un nombre superior als 410.000 de l'anterior manifestació.

L'increment de la protesta sembla confirmar-se amb altres dades de seguiment de l'aturada, per exemple, amb la companyia ferroviària SNCF: un 53,75% d'acord amb els sindicats, i un 40% segons la direcció.

El primer ministre francès, François Fillon, ha declarat avui que el seu executiu ha anat “fins al límit del possible” en les concessions que pot fer en el projecte de llei de reforma de les pensions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.