Economia

La prima de risc del deute públic de l'Estat és la més alta des de la creació de l'euro

Marca un record històric per sobre dels 250 punts

La rendibilitat dels bons espanyols ha escalat fins el 5,06%, enfront el 2,55% dels bons alemanys

La prima de risc que s'ofereix als inversors pels bons espanyols a deu anys respecte als seus homòlegs alemanys prossegueix la seva escalada de contagi de la crisi irlandesa i, a l'inici de la jornada, marcava avui un nou màxim històric des de la introducció de l'euro en 251 punts bàsics, després que es conegui la retallada del 'ranting' d'Irlanda per Standard & Poor's.

Concretament, la rendibilitat dels bons espanyols ha escalat fins al 5,06%, enfront el 2,55% dels bons alemanys. Així mateix, com a prova de la incertesa que colpeja el deute espanyol, el diferencial a terminis més curts, com l'existent entre el rendiment dels bons espanyols i alemanys a tres anys es disparava a 270 punts bàsics.

D'altra banda, el diferencial del deute de la resta de països de la perifèria de l'euro registrava més pujades. Concretament, la prima de risc d'Irlanda escalava fins als 618,7 punts, mentre que en el cas de Grècia, arribava als 952,7 enters i la de Portugal tocava els 472,7 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.