Economia

La moda Ikea fa anys que perjudica la Sénia

La Federació de Comerciants del Moble creu que l'obertura de la multinacional sueca destruirà un miler de llocs de treball al Camp i l'Ebre

Els moblistes obren en festius per remuntar les vendes

El client potencial dels moblistes de la Sénia és de l'àrea metropolitana de Barcelona i, en aquest sentit, el sector va recordar ahir que fa anys que és víctima de la competència de la moda Ikea. “Ja convivim amb dos botigues d'Ikea i, tot i que venen un producte diferent, és evident que ens fan competència i ens resten vendes”, ha manifestat el vicepresident de la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia, Toni Estellé. Una competència que serà molt més a prop de la Sénia quan la multinacional sueca s'instal·le a Tarragona. “No ens volem precipitar perquè encara no hi ha res firmat i no estem segurs al cent per cent que Ikea obrirà a Tarragona, però quan això passi la destrucció de llocs de treball al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre serà important”, ha dit Estellé. Així, la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia creu que en contraposició amb els 400 llocs de treball que crearà la multinacional se'n destruiran un miler. “L'obertura d'Ikea potser anirà bé als consumidors però serà un perjudici pel teixit empresarial català: és clar que la gent que anirà a comprar productes de la llar i mobiliari a Ikea deixarà de fer-ho en altres llocs”, ha explicat el vicepresident de la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia.

A més de la concentració de botigues de venda de mobles, la Sénia reuneix la major part de fabricants de Catalunya. Un sector que està en crisi per la caiguda de la construcció, que s'ha traduït en menys vendes de mobles, però també per les importacions de mobles de qualitat d'Itàlia i Alemanya i pel canvi d'hàbit d'un gran nombre de consumidors, que s'han sumat a la moda Ikea. “Els mobles ja no són per a tota la vida i el consumidor dóna més importància a un preu més baix que a la qualitat”, expliquen els moblistes. Amb tot, pels fabricants de mobles de la Sénia l'obertura d'un centre més d'Ikea no farà canviar gaire la seua situació. “Ikea té una part important del mercat, s'hauria d'aconseguir que compressen aquí part dels seus productes”, ha explicat el president del Col·lectiu Empresarial del Moble de la Sénia, Juan José Royo.

També la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia reclama que es force Ikea a comprar mobiliari fabricat al país. “A Catalunya cada vegada que Ikea inaugura un centra ens posem contents, però, en canvi, al País Valencià li posen totes les traves possibles i encara no ha obert ni un establiment”, ha denunciat Estellé.

Els moblistes de la Sénia continuen amb les seues campanyes de promoció per incrementar les vendes i amb l'obertura dels establiments en diumenges i festius, una possibilitat que tenen després que la Generalitat declarés el municipi turístic. “És molt aviat per fer una valoració de com van les vendes en diumenges, fins al febrer no podrem fer balanç”, ha assenyalat el vicepresident de la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia, que admet que les vendes dels dissabtes han afluixat.

LA XIFRA

30
botigues de mobles
hi ha a la Sénia, la majoria de les quals formen part de la federació de comerciants.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.