Economia

TURISME

L'ocupació dels hotels és superior al 30% per Nadal

Els hotels propers a les estacions d'esquí ja tenen reservada més del 85% de la seva capacitat, proporció que es pot superar amb reserves d'última hora

Els preus van de 90 a 100 euros la nit

Segons va assegurar la directora del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Dolors Batallé, “les previsions turístiques per aquests dies de Nadal a les zones de muntanya són francament bones”. Ara com ara, quan encara queda una setmana per les vacances de Nadal, “les pistes d'esquí i les estacions que aquest any han fet inversions importants estan preparades” i en la majoria d'hotels propers a les estacions d'esquí, ja s'hi han reservat més del 85% de les places. Amb les reserves de darrera hora, l'ocupació dels hotels podria arribar al 95% d'ocupació.

L'ocupació hotelera de la resta de comarques gironines és baixa pel fet que “hi ha un gran nombre d'hotels que aprofiten els dies de Nadal per fer vacances”. El dia en què es preveu més ocupació hotelera, segons la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, serà la nit de Cap d'Any. Les reserves d'última hora poden fer pujar el nombre d'habitacions ocupades aquests dies, però ara per ara, a l'Alt Empordà, l'ocupació mitjana que es preveu és del 30%. A la Costa Brava, la situació és semblant. La mitjana de reserves és d'un 30% d'ocupació i, segons el Gremi d'Hotelers de Lloret de Mar, la mitjana d'ocupació oscil·la entre el 20 i 30%. Segons els hotels de Girona i rodals, la mitjana de reserves és del 30% d'ocupació.

El nombre de peticions de pernoctacions a la zona de la Garrotxa tampoc no varia gaire. Segons la federació, els establiments preveuen assolir el 30% de la seva capacitat “tenint en compte que alguns hotels arribaran a la nit de Cap d'Any al 80% de la seva capacitat”.

La mitjana del preu de les habitacions dels hotels associats a la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona per aquestes dates oscil·la entre els 90 i els 100 euros la nit. La mitjana de pernoctacions és de dos dies i, en general, aquestes seran del 31 de desembre del 2010 al 2 de gener del 2011, coincidint amb la celebració de l'entrada d'any.

El perfil dels turistes que s'esperen per aquestes vacances són majoritàriament parelles i famílies provinents de diversos indrets de Catalunya i de l'Estat espanyol. En els hotels de Lloret de Mar hi haurà un perfil de turista generalment francès, segons la federació.

Segons Dolors Batallé, “quan anem a promocionar tenim molt en compte València, Madrid, Portugal, les Illes i, a escala europea, també treballem molt la marca pirineu”.

LA FRASE

Les previsions per aquests dies de Nadal a les zones de muntanya són francament bones
Dolors Batallé
directora del patronat de turisme de girona

LA FRASE

El dia en què es preveu més ocupació hotelera a la demarcació gironina és la nit de Cap d'Any
Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.