Economia

Elena Gómez Pozuelo

Presidenta de l'Associació d'Economia Digital

“Amb les noves tecnologies, o et transformes o mors!”

Falta suport financer de la Generalitat per ajudar emprenedors d'internet

Ha fundat sis empreses d'internet: Secretariaplus.com, Directivosplus.com, Teleciguena.com, Encesta.com, Mujeresconsejeras.com i Dirigirenfemenino.com. És advocada, però
sobretot emprenedora.

Com va començar a la xarxa? 

Començo el 1996, quan començava internet aquí. Vam fundar l'Associació Espanyola de Comerç Electrònic i en vaig ser la directora general. El primer negoci va ser Teleciguena.com el 1995. Se'ns va ocórrer a la meva sòcia i a mi quan vam tenir fills. Vaig pensar que calia donar a la gent, i a les empreses, una alternativa a les flors! Llavors teníem una botiga de roba infantil i vam crear cistelles de
regals a domicili. En venem
més de 15.000 a l'any.

I una cosa porta a l'altra. L'any 2.000 en va fundar dues més.

Secretariaplus.com va néixer gràcies a la primera. Les comandes de les cistelles ens les feien secretàries. A partir d'aquí,
vaig pensar que elles necessitaven compartir les seves experiències. Així va sorgir la comunitat professional de Secretariaplus.com, en què hi ha més de 125.000 secretàries. Després Directivosplus.com, amb més de 25.000 directius. El 2007 ens va venir una bona oferta
i vam vendre.

Quant de temps triga a créixer un comerç a internet?

Els primers quatre anys van ser un desastre; estàvem en números vermells. Cap al 2000 va arribar l'enlairament. I va ser molt curiós. L'alcalde de Madrid utilitza la nostra empresa per regalar cistelles a les infantes i Buenafuente ens fa aparèixer al seu programa fent una paròdia de les nostres cistelles. Va funcionar!

Com a presidenta d'Adigital, quins són els seus reptes?

L'Associació integra empreses i entitats interessades en el desenvolupament de l'economia
digital. Orientem les empreses
a la seva transformació en aquesta revolució econòmica, social i tecnològica. Lluitem perquè les administracions públiques facin lleis favorables i
eines cap a l'economia digital. Sobretot, també ajudem les
empreses a aprofitar internet com a canal de venda.

‘Tweet' seu: “L' ‘e-commerce' aconsegueix màxims de
vendes per sisè trimestre
consecutiu”. La bombolla
és tecnològica?

Algunes companyies d'internet estan potser sobrevalorades, però n'hi ha moltes que estan donant resultats espectaculars. El futur no només són les empreses d'internet. Defenso, però, que qualsevol empresa ha de tenir en compte l'economia digital i com se'n pot beneficiar.

‘Tweet' seu: “Només aprofiten de debò les eines de la web 2.0 el 3% de les empreses”.

Es necessita molta formació de directius i empresaris perquè sàpiguen aprofitar internet
per als seus negocis.

La xarxa, però, se'ls pot menjar.

Ja ho ha fet…, o et transformes o mors! Que ho preguntin a les agències de viatge tradicionals, companyies de discos, etc.

Les tres empreses tecnològiques internacionals amb
més futur?

Apple, Facebook i, per descomptat, sant Google!

I als milions de persones que són a l'atur..., què els diu?

Que es formin a internet i a
les xarxes socials; hi ha moltes noves professions al voltant d'aquest món.

I a Catalunya, en les eines
TIC, què hi fa falta?

A Catalunya hi ha molt d'esperit emprenedor; potser falta més suport financer del govern per ajudar els emprenedors d'internet.

Diuen que és una de les dones més influents de la xarxa…

Sempre que diuen influent penso: “Influent per a què?”; el que m'agrada és ajudar emprenedors a engegar projectes… És l'única manera
de sortir de la crisi.

‘Tweet' seu: “Això no hauria
de ser notícia: Mercadona
revoluciona la seva cúpula
amb la primera dona directiva”. Quan millorarà?

Fan falta dues premisses: tenir horaris raonables (europeus) a les empreses que permetin conciliar treball i família, i la resta ja depèn de la voluntat de la pròpia dona. 

En quantes xarxes socials
participa? 

A Linkedin, Twitter i Facebook. Dedico una hora al dia a fomentar el networking professional. I gràcies a això, hem aconseguit augmentar facturació en els nostres negocis i reduir despeses. Realment, les xarxes socials… funcionen!

És coautora de dos llibres, un dels quals es titula: Mai oblidis això… Els millors consells de grans directius espanyols.
Què no hem d'oblidar? 

Crec que el que cal és envoltar-se de gent millor que un mateix. Persistir, persistir, persistir. Cal ser innovador mostrant curiositat per tot, i no ser un empresari amb la ment tan petita que mai no tingui cap mena de dubte!

a la vida real

Elena Gómez Pozuelo va néixer a Madrid, però viu a Sant Cugat del Vallès des de fa 23 anys. És presidenta d'Adigital (l'associació d'economia digital de l'Estat espanyol) i membre de la Comissió Executiva de la CEOE. És una de les dones més influents a la xarxa.

De la digit@l...

# Google: 21.900 imatges

# 9.192 seguidors a Twitter

# Més de 6.000 contactes a Linkedin

# 1.091 amics a Facebook

# Porta Iphone

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.