Economia

Girona, Llançà i Puigcerdà, els primers en renda familiar

Dotze municipis de més de 5.000 habitants de les comarques gironines estan per sobre de la mitjana catalana

Girona, Puigcerdà, Llançà, Tossa de Mar i Banyoles són els cinc municipis gironins amb una renda familiar disponible per habitant més alta, seguits per Cassà de la Selva, Ripoll, l'Escala, Olot, la Bisbal d'Empordà, Figueres i Castell-Platja d'Aro. Tots aquests municipis tenen una renda familiar que se situa entre els 17.200 i els 19.400 euros per habitant. O sigui, per sobre de la mitjana catalana de 16.900 euros i també per sobre de la mitjana de les comarques gironines de 17.000 euros (vegeu el gràfic).

Segons les dades de l'Idescat corresponents al 2008, que són les més recents, no s'han registrat variacions destacades respecte al 2007, amb algunes excepcions, com és el cas de Llançà, que ha pujat posicions, i el de Castell- Platja d'Aro, que ha vist com l'Escala el superava. A la part baixa en renda hi ha Castelló d'Empúries, Maçanet de la Selva i Salt, que no arriben al 80% de la renda mitjana catalana.

Els sous, al capdavant

Els components de la renda familiar es mantenen respecte als anys anteriors i, així, els principals ingressos de les famílies gironines provenen del treball assalariat. Aquests ingressos representen el 57,2% del total, lleugerament per sota del 62% de l'any 2000. Les rendes provinents de les activitats professionals i empresarials són el 29,2% versus el 24,8% del 2000, i les prestacions socials representen el 13,75% dels ingressos, gairebé el mateix que el 13,3% de vuit anys abans.

Matadepera (Vallès Occidental) continua al capdavant dels municipis catalans amb la renda per habitant més alta, de 32.300 euros, un 90% per sobre de la mitjana catalana. El segueixen municipis del Maresme: Cabrils, Teià i Alella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.