Economia

RAMON RAMOS

DIRECTOR DEL PATRONAT DE TURISME COSTA BRAVA GIRONA

“Treballarem pel turisme de qualitat”

Ramos és optimista i està convençut que s'acabarà arribant a un acord amb la companyia perquè no marxi de Girona

Assegura que el que ha passat a Lloret de Mar és culpa del tot inclòs amb preus de riure

Ramo Ramos i Argimon va ser escollit director del patronat l'11 d'agost passat i va substituir Dolors Batallé. Ramos ja havia sigut president de la mateixa entitat de promoció turística, i també va ser alcalde de Blanes.

Ramon Ramos és el nou director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ens que presideix Jaume Torramadé i que té com a vicepresident executiu Joan Giraut. Ramos havia presidit el patronat entre els anys 2003 i 2007.

Quina és la seva funció en el Patronat de Turisme?

Portar l'executiva del dia a dia. Serà una feina molt diferent de la que havia fet anteriorment però que coneixia perfectament per la relació que tenia amb el director antic. El president de la Diputació, Jaume Torramadé, i el vicepresident executiu, Joan Giraut, m'han donat força carta blanca per tirar endavant. Tinc moltes ganes de treballar i em fa molta il·lusió ser al patronat fins al punt que he tancat el meu despatx particular per tenir-hi dedicació exclusiva. Penso que la feina s'ho val.

Quins objectius s'ha marcat per aquests propers mesos al capdavant del patronat?

El missatge de sempre, que és treballar molt el turisme de qualitat i promocionar les destinacions. També treballar molt amb el món empresarial gironí, estar al seu costat i ajudar-lo amb el que pugui. Han de saber que tenen la institució al seu costat i que poden utilitzar si la necessiten. I com a ens de promoció i comunicació, volen buscar nous models de promoció i ser molt imaginatius i per fer-ho tinc un equip molt eficient al patronat amb el qual penso treballar.

I en tema promoció, quin serà la primera activitat que farà?

Des del patronat s'aprofiten les noves tecnologies per fer promoció. I per això estem organitzant un viatge de blocaires com el que vam fer a la Costa Brava, però aquesta vegada pel Pirineu de Girona. Convidem una desena de blocaires i vindran a conèixer la destinació a finals de setembre. També tenim intenció de convidar-hi periodistes francesos perquè vinguin a conèixer les comarques gironines i seguirem la tradició d'assistir a fires i recuperar activitats que en la meva època de president del patronat havien funcionat.

Quan vostè va ser president del patronat havien promocionat la destinació en els països on arribaven els vols de Ryanair. Ara això és difícil?

Sí, buscàvem destinacions de Ryanair. Jo sóc optimista i crec que s'acabarà arribant a un acord amb Ryanair perquè no marxi de Girona. Però si no fos així haurem de buscar nous recursos per tal d'incidir en la promoció i que la desaparició d'aquesta companyia aèria de l'aeroport de Girona no ens perjudiqui. La Costa Brava existia abans de Ryanair, tot i que som conscients que aquesta companyia aèria ens ha ajudat molt.

A part de la Costa Brava, la disminució de vols també ha afectat la ciutat de Girona?

Si Ryanair desapareix Girona capital podria tenir un problema, i si això passés hauríem de buscar fórmules específiques per a la ciutat en mercats concrets conjuntament amb els empresaris.

La crisi i el tot inclòs ha provocat que el turisme a Lloret sigui aquest any de menys qualitat?

El tot inclòs no provoca un turisme de baixa qualitat. Això és culpa del tot inclòs amb preus de riure. No pot ser que quatre majoristes de viatge estiguin malvenent Lloret a preus que no es poden ni mirar i que perjudiquen la destinació. El missatge és clar i no s'ha de treballar mai més amb aquests majoristes de viatges. I si hi ha empresaris que hi volen treballar, doncs se'ls ha de marginar. No volem aquest tipus de turisme a Lloret ni a la Costa Brava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a