Empreses

Emprenedors

Ajuntamentimpulsa.cat

Portal 2.0 per al poder local

És la primera plataforma d'internet que posa en contacte l'administració i els proveïdors

Un grup de professionals procedents del màrqueting, el disseny i la informàtica, encapçalats per la fundadora i experta en direcció comercial Maite Vigueras acaba de posar en marxa fa tres setmanes el nou portal Ajuntamentimpulsa.cat. En el context actual de màxima contenció pressupostària, aquesta iniciativa inèdita a l'Estat espanyol vol donar resposta a través d'internet a la necessitat de l'administració local d'identificar els proveïdors més competitius d'una forma senzilla i sense cost.

En menys d'un mes de vida, el nou portal ja té el suport de més de noranta ajuntaments catalans, com ara els de Sant Just Desvern, Terrassa, Salou, l'Altea, Ripoll o Solsona. A més, a l'altre costat de la taula empreses com ara Circutor, Ros Roca o Fundición Dúctil Benito ja exposen els productes a la nova plataforma, “que preveu arribar a les 300 empreses i a més de 50.000 usuaris en acabar el primer any d'activitat”, explica la directora general, Maite Vigueras.

La idea clau del projecte ideat per un equip d'emprenedors és posar en marxa el primer portal en línia que posa en contacte administracions públiques i proveïdors mitjançant les xarxes 2.0 (Facebook, Linkedin, Youtube i Blog). De fet, és una iniciativa d'un grup de professionals amb àmplia experiència en les seves respectives activitats.

Per arribar fins aquí, tal com explica la directora general, “ha calgut més d'un any de feina intensa” de tot un grup d'experts per coordinar totes les disciplines i crear el portal. Però ara només cal entrar a Ajuntamentimpulsa.cat per veure la gran quantitat d'informació emmagatzemada. Així, si es fa el clic, es té accés directe a una àmplia selecció de potencials proveïdors municipals de béns i serveis que ofereixen productes i serveis diversos: mobiliari, neteja, senyalització, informàtica i telecomunicacions, equipaments i obres públiques i medi ambient, entre altres.

“Quan definíem els punts forts de l'empresa vam observar que hi havia una mancança, entre l'administració i les empreses proveïdores”, afirma Maite Vigueras, que hi afegeix: “Hem creat un portal molt transparent que posa en contacte les dues parts.” El cert és que només cal navegar pel web i es pot observar que fins i tot hi apareix el nom de la persona de contacte “amb qui pots interactuar”.

Un altre aspecte d'interès en la plataforma que acaba de néixer és que aporta transparència i fomenta la competència entre les empreses, “ja que permet una major comparabilitat i fomenta el debat obert sobre determinades solucions”, matisa la fundadora del portal, un portal que va veure la llum en la setzena edició de Municipàlia, que es va fer del 18 al 21 d'octubre a la Fira de Lleida. “Vaig recollir més de quatre-centes targetes de persones vinculades a empreses o al poder local interessades en la nostra empresa”, sentencia Maite Vigueras. La firma preveu arribar a facturar 150.000 euros el primer any de vida. Els recursos vindran de les empreses que aportin informació al portal. “Els ajuntaments no paguen”, diu.

En el marc del portal també s'ha creat el Club Impulsa, amb un distintiu propi i diferenciat. Es tracta d'un servei gratuït i restringit només per als treballadors de les administracions locals. Alguns establiments ja ofereixen descomptes, com ara Grup Baviera, Roc Blanc Hotels, Grup Peralada, Caldea o l'Imax Port Vell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.