Empreses

Mas Codina crea un nou departament per impulsar les exportacions

El celler que elabora caves i vins inicia una campanya de promoció als EUA, Sud-amèrica i Europa

El celler Mas Codina ha creat un departament d'exportacions amb l'objectiu de buscar nous mercats per introduir-hi els seus vins i caves i poder situar les vendes a l'exterior per sobre del 70% de la facturació. L'empresa de caràcter familiar situada a Puigdàlber (Alt Penedès) ha iniciat una campanya de promoció exterior que comprèn diversos continents.

Així, l'elaboradora ja té una agenda plena de viatges a l'estranger fins l'estiu que ve. El primer el va dur a terme fa dues setmanes a Atlanta (EUA) a través de la nova plataforma Catalan Wines USA, creada per Acc1ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana adscrita al Departament d'Empresa i Ocupació, que neix amb l'objectiu d'impulsar la comercialització dels vins catalans als Estats Units, oferint una solució a les barreres logístiques i a la complexitat dels canals comercials del mercat nord-americà i desenvolupant, a la vegada, accions de promoció dels cellers participants. L'empresa del Penedès, aquesta vegada, va anar acompanyada de vuit cellers catalans més.

“En la trobada d'Atlanta, que va ser només per al sector professional, vam poder fer molts contactes, i a més la gent podia degustar els nostres vins i caves”, explica Toni Garriga, gerent i enòleg de Mas Codina. Les properes accions es faran a Puerto Rico, al febrer, i a la primavera també es viatjarà a Nova York.

Mas Codina va a totes. No només participa en promocions acompanyant la plataforma Catalan Wines, sinó que també ja ha tancat iniciatives pel seu compte en nous destins forans. Al febrer aniran a Rússia, després a Polònia, i també a altres països de l'est d'Europa. Tot i així, el celler té clar que no pot oblidar el mercat català, que és essencial per a les seves vendes, i ja està treballant per ser presents al saló Alimentària, que serà al mes de març.

Un dels motius que van fer esperonar el celler català a explorar els mercats internacionals va ser l'època de boicot espanyol als productes catalans, entre ells el cava. Una reacció que va fer proliferar el naixement de cellers a la resta de l'Estat que mai havien elaborat cava, mentre que a Catalunya la majoria de les empreses cavistes van intensificar les seves exportacions.

AUGMENT DE FACTURACIÓ.

Mas Codina, amb una producció de 90.000 ampolles de vi i cava anuals, va facturar 450.000 euros el darrer exercici. “La previsió d'enguany és augmentar una petita quantitat”, diu Toni Garriga, que hi afegeix: “Ens agrada arribar al mes d'octubre amb la feina feta, que vol dir arribar al 80% de la facturació prevista”. Hores d'ara la facturació està en un 50-50% entre el mercat intern i l'exterior.

La firma, nascuda el 1985, tot i que té els seus orígens en l'elaboració de vi el 1681, disposa de 40 hectàrees de vinya pròpia que han anat passant de generació en generació. Antoni Garriga Carbó, el pare de la segona generació familiar, va crear l'empresa actual i va construir el celler. El seu fill Jordi és el responsable de la part administrativa.

“Un dels secrets del cava i el vi és la qualitat del raïm; per això considerem que conrear les vinyes i controlar tots els processos és essencial per mantenir un producte de qualitat”, remarca el gerent de la firma. Una empresa petita de caràcter familiar que té una dotzena de treballadors en els moments de màxima activitat com ara el de la verema.

Mas Codina comercialitza el seu producte a través de la venda directa, la distribució i la restauració, i també en botiga especialitzada. Per això, les petites fires són una forma d'arribar al consumidor. “Nosaltres volem que el distribuïdor petit expliqui les característiques del nostre celler perquè el consumidor final entengui la nostra forma de treballar i de conservar els productes que elaborem”, explica Toni Garriga mostrant un assortiment de les ampolles que comercialitzen a la mateixa masia que ha estat testimoni del conreu de vinyes i l'elaboració de vins els darrers tres segles.

raïm i producte

Varietats autòctones i foranes

La base dels vins de Mas Codina està constituïda per varietats tant de casa com de fora. Així, a més del xarel·lo, el macabeu o el moscat, també cultiven chardonnay, merlot, cabernet sauvignon i syrah. El resultat són els blancs, rosats i negres de criança.

Pel que fa als productes de cava, utilitza el macabeu i el xarel·lo però també el chardonnay i el pinot noir. Quant als productes destaca el brut, el brut nature reserva i el brut nature reserva especial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a