Economia

De Guindos i Mas-Colell sopen junts per tractar sobre la situació econòmica

La trobada precedeix la reunió que el ministre mantindrà avui per primer cop amb el president de la Generalitat

Els dos titulars d'Economia van parlar sobre els pressupostos generals de l'estat que el govern de Rajoy farà públics divendres

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, i el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell van abordar la situació econòmica nacional i internacional durant un sopar celebrat aquest dilluns a la nit en un restaurant de Barcelona, segons han informat fonts coneixedores de la reunió.

Aquesta trobada entre De Guindos i Mas-Colell ha precedit a la reunió que mantindran avui al Palau de la Generalitat el ministre i el president català, Artur Mas, en la que serà la primera entrevista entre els dos dirigents polítics des que Luis de Guindos va prendre possessió com a ministre.

El ministre i el conseller van fer anit una repassada de l'actualitat econòmica, i en aquest sentit van tractar temes com la situació de l'economia internacional, la possible emissió de “hispanobons” i dels Pressupostos Generals de l'Estat que aprovarà el govern divendres que ve.

En el sopar, De Guindos i Mas-Colell també van parlar de temes relacionats amb la investigació i el desenvolupament, entre ells la llei de Ciència que pretén aprovar la Generalitat.

En la trobada d'aquest dimarts entre De Guindos i Artur Mas, el president de la Generalitat podrà aprofitar per exigir de nou al govern espanyol que inclogui en els seus comptes per a aquest any els 219 milions d'euros corresponents a la liquidació de 2009 de les inversions estatals en infraestructures previstes en l'Estatut, segons fonts pròximes a l'executiu català.

La Generalitat també espera acordar amb l'executiu de Mariano Rajoy un calendari per fer efectiu el pagament a terminis dels 759 milions d'euros de la liquidació de 2008, que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero va eludir abonar l'any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.