Economia

hisenda municipal

L'Ajuntament de Blanes combatrà l'absentisme laboral dels funcionaris

Govern municipal i sindicats crearan una comissió per xifrar quants treballadors falten a la feina sense justificar

Policia local i brigada, entre els més absentistes

L'Ajuntament de Blanes, en col·laboració amb els sindicats, elaborarà un estudi sobre l'absentisme laboral. És a dir, els treballadors que falten a la feina de manera injustificada. El govern local va alertar que es produeix un gran nombre d'aquestes faltes laborals. “Alguns col·lectius, com ara la policia local, tenen alts índexs d'absentisme laboral”, va assegurar Josep Marigó, alcalde de Blanes. Marigó va esmentar la brigada municipal com un altre col·lectiu en què aquest índex també és alt.

El govern local no va voler avançar les xifres estimades d'absentisme, i vol esperar a tenir fet l'estudi. El resultat, però, podria sorprendre. L'alcalde va apel·lar a “la justícia social” per posar fi a aquesta situació. “Hi ha recurrència de baixes de certs treballadors, i això no és just, perquè els que queden han de carregar-se més de feina”, va explicar.

El govern municipal de Blanes fa aquest estudi sobre l'absentisme, però també impulsa iniciatives per eradicar-lo. És per això que una de les mesures aprovades en el ple de dijous té com a objectiu combatre'l, en concret en relació amb el complement de subsidi de baixa. Si algun treballador municipal causa baixa –la Seguretat Social no paga res els tres primers dies; fins al dia 15, un percentatge, i a partir del 16, un altre– rep la totalitat del salari, gràcies al complement de l'Ajuntament. La mesura impulsada pel govern local és no pagar res els tres primers dies per desincentivar les baixes fictícies. És a dir, a partir d'ara els treballadors de l'Ajuntament de Blanes tindran les mateixes condicions que qualsevol altre treballador els tres primers dies de baixa. A partir del quart, però, a diferència de la resta que només reben una part del sou, seguiran rebent-ne la totalitat. “És una mesura dissuasiva per evitar l'absentisme laboral”, va admetre Lourdes Fàbrega, primera tinenta d'alcalde de Blanes. Aquesta iniciativa va ser aprovada per molt poc, amb els únics vots a favor del govern (PSC), que té minoria. Va tirar endavant gràcies a l'abstenció de CiU. El PP i ICV-EUiA van votar-hi en contra.

LA FRASE

Hi ha recurrència de baixes de certs treballadors, i això no és just, perquè els que queden han de carregar-se més
Josep Marigó
alcalde de blanes

Hi haurà casals d'estiu

El govern municipal de Blanes, en minoria, té múltiples fronts oberts per lligar el pressupost d'aquest any. Les escoles bressol –primer va anunciar el tancament de dues de les tres, i després se'n va desdir– n'és un. També els busos: el govern va anunciar la supressió de gairebé totes les línies, però sembla que en els pròxims dies rectificarà. I el polèmic capítol de personal. En el rerefons, la necessitat de reduir les despeses municipals. Una altra damnificada, la partida de casals d'estiu. El govern retalla tota aquesta partida. Blanes, però, tindrà casals d'estiu. L'Ajuntament posarà el CEIP Pinya de Rosa a disposició d'una empresa perquè hi faci els casals. No tindrà cap cost per a l'Ajuntament més enllà de la llum, l'aigua i el gas. El preu serà de 180 euros per quinzena. La meitat si és només matí o tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.