Economia

empreses

Instal·len una màquina de venda d'oli de Siurana al mercat del Lleó de Girona

La Societat Agrícola Siurana ha fet inventar una expenedora per vendre l'oli en garrafes de dos litres

És una prova pilot, però es vol estendre a tot el país

La Societat Agrícola Siurana ha instal·lat al mercat del Lleó de Girona la primera màquina de venda d'oli. L'expenedora permet comprar ampolles de dos litres de l'oli produït a l'Empordà per la mateixa empresa que ha promogut la instal·lació de la màquina. Segons explica Joan Heras, responsable de la Societat Agrícola Siurana, la instal·lació d'aquest nou punt de venda d'oli és una prova pilot. Tot i això, si funciona, la idea és poder instal·lar més màquines expenedores d'oli a altres mercats gironins i, fins i tot, de la resta de Catalunya. “A la demarcació hi ha entre vuit i deu mercats municipals on es podria posar la màquina”, afirma Heras. També tenen la intenció, després, de poder vendre oli a mercats de Barcelona, per exemple.

Malgrat que l'expenedora del mercat del Lleó està instal·lada des de fa unes setmanes, per als promotors de la iniciativa encara és aviat per fer un balanç de com està funcionant i es marquen un any de marge per fer una valoració del seu funcionament i decidir si aposten per l'expansió a altres punts del país. “L'oli és producte diferent del vi, per exemple, perquè una ampolla de vi la pots prendre tota sencera amb un grup de persones en un sopar i, en canvi, la garrafa d'oli et durarà temps, i encara més perquè són de dos litres”, comenta la direcció de la Societat Agrícola Siurana.

No es ven a granel

La creació d'aquesta expenedora ha suposat més de dos anys de feina per aconseguir crear una màquina que permetés la venda de l'oli en garrafes. La dispensadora s'ha hagut de fer expressament i les ampolles, de vidre, també s'han hagut d'adaptar i són especialment dissenyades per ser dispensades per la màquina. “L'oli no es pot vendre a granel des que es va prohibir després del que va passar amb l'oli de colza”, exposa Heras. Per això, s'ha hagut d'encarregar a una empresa especialitzada el disseny de la màquina.

Heras també subratlla que l'expenedora del mercat del Lleó té una pantalla al damunt en què es pot veure un vídeo promocional fet per l'empresa Visual 13 en què s'explica com es produeix l'oli des del moment que floreix l'olivera fins que s'envasa. L'etiqueta de les ampolles també explica la qualitat d'aquest oli i el seu procés d'elaboració.

Una empresa familiar al Mas Bordas, a l'Empordà

Les ampolles que es venen a la màquina expenedora del mercat del Lleó de la ciutat de Girona són de dos litres i costen quinze euros. És un oli verge extra de categoria superior procedent dels conreus d'olivera de l'entorn del Mas Bordas, seu de l'empresa. Segons destaquen els responsables de la societat agrícola el producte que es ven és de primera qualitat i fins ara es podia trobar només en botigues gurmet, fires gastronòmiques, a través d'internet i a la mateixa empresa, a Siurana. La Societat Agrícola Siurana és una empresa petita familiar que es dedica a la producció i venda directa de l'oli i està situada a l'Alt Empordà. Segons els seus responsables, l'objectiu és que a la persona que tasti l'oli li agradi i en vulgui tornar a comprar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.