Economia

treball

Els sindicats criden els gironins a manifestar-se

La marxa és avui i surt de la plaça Independència de Girona

Diuen que les mesures de Rajoy serviran per crear un país d'indigència

Es van tancar durant tres hores a la subdelegació del govern espanyol

Els sindicats CCOO, UGT, IAC i COS fan una crida unitària perquè els gironins participin avui en la mobilització convocada a la ciutat contra les darreres mesures adoptades pel govern espanyol, que “ens porten a un país d'indigència cultural, social i laboral”. Els sindicats mostren una “oposició radical a la política socioeconòmica, fiscal i financera imposada en aquests darrers anys i mesos pel govern de l'Estat espanyol” i, en conseqüència, també a les “mesures corresponents adoptades per les administracions locals i autonòmica”. La manifestació començarà a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Independència de Girona i acabarà davant la subdelegació del govern espanyol.

Els sindicats demanen a la ciutadania que surti al carrer per mostrar el rebuig a les mesures “que estem patint i patirem”. La secretària general de la UGT a Girona, Dolors Bassa, va criticar que aquestes mesures fan més pobres les persones que tenen pocs recursos i, en canvi, “no graven les grans fortunes”. En aquest sentit es va pronunciar Jordi Navarro (COS), que va dir que les mesures que porten a terme des de l'“ascens de les forces de dretes” tant la Generalitat com el govern de l'Estat porten a una “involució social i cultural”. “Hem de demostrar que no ens fan por, que quan es declara la guerra al poble, el poble respon”, va dir.

Després de la presentació a la premsa, els representants dels quatre sindicats van presentar un manifest al registre de la subdelegació del govern espanyol a Girona i es van reunir amb el subdelegat, Carles Jaume, a qui van fer arribar les seves reivindicacions. En l'escrit demanen la suspensió cautelar de totes les accions derivades de l'aplicació de les darreres mesures adoptades. I perquè la protesta fos més contundent, representants d'aquests mateixos sindicats van decidir ahir tancar-se a la subdelegació amb la intenció de passar-hi la nit. Inicialment eren una trentena, però després de parlar amb el subdelegat del govern espanyol només s'hi van quedar tres, malgrat que la resta els donaven suport des de fora de l'edifici. A les tres de la tarda, quan la subdelegació va tancar les portes, els tres representants dels sindicats van sortir pel seu propi peu, de forma pacífica i custodiats per agents de la Guàrdia Civil. La tancada va començar a les dotze del migdia i va durar fins a les tres.

LA FRASE

Carreguen els que tenen menys però no graven les grans fortunes
Dolors Bassa
Secretària general d'UGT a girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.