Economia

comerç

El TSJC tomba el recurs contra la prohibició de mostres a Lloret

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat les al·legacions del recurs contenciós administratiu presentades el 2008 per comerciants de Lloret contra la prohibició de les mostres comercials. La sentència arriba en un context diferent, ja que, segons l'ordenança aprovada el juny passat, les mostres poden tornar a ser penjants, segons els carrers i seguint unes normes específiques.

Entre altres al·legacions –ara desestimades–, els comerciants exposaven que la competència comercial és de la Generalitat de Catalunya i no de l'Ajuntament, però es tracta de la regulació de l'ús de la via pública local, fet que correspon a la corporació.

Pel que fa a les al·legacions relacionades amb la vulneració de llibertat d'empresa, es desestimen d'acord amb l'obligació de les empreses d'exercir la seva llibertat en el marc de les regulacions establertes en cada sector d'activitat empresarial. El tribunal tampoc no accepta que es vulnerés el principi d'igualtat. En aquest sentit, els comerciants entenien com una discriminació el fet que no es permetin mostres comercials al carrer, però si flors, verdures i fruites, i cadires i taules. Aquesta al·legació es desestima perquè s'entén que el que és “infreqüent i anòmal és exposar a la via pública les mercaderies que es venen als establiments ubicats a les mateixes vies”.

També entén que els expositors obstaculitzen el trànsit i impedeixen la utilització de la superfície ocupada, a diferència dels establiments de restauració. CiU manté que la retirada de les mostres comercials ha suposat una millora significativa de la imatge, no només comercial, sinó integral de la vila. “Haver de retornar ara a les mostres penjants representa un retrocés significatiu”, va manifestar l'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.