Economia

turisme

Baixa l'ocupació turística a Blanes a l'estiu

Els hotels, entre el 65 i el 85%. Càmpings i apartaments, entre el 32 i el 60%

L'ocupació turística aquest estiu a Blanes ha estat més baixa que la temporada passada. Segons les dades facilitades per l'Ajuntament a través de l'Oficina de Turisme, els hotels van registrar una ocupació entre el 65 i el 85%. Els apartaments i els càmpings tenen dades pitjors, que oscil·len entre el 32 i el 60%. Aquestes xifres representen una davallada del 16% als apartaments i del 7% als càmpings, respecte al 2011.

Nacionalitats

Tot i que l'Ajuntament no disposa de dades sobre el rànquing de les nacionalitats que visiten Blanes, sí que en va aportar una altra que pot servir de referència: de quins països són els usuaris de l'Oficina d'Informació Turística. Els espanyols són els que hi van fer més consultes, seguits pels turistes de França, Rússia, Ucraïna i Lituània.

El jardí botànic Marimutra va ser el més sol·licitat a l'oficina, amb un 16,25% de les consultes. També es va demanar per les activitats que es fan a Blanes (15,45%), el trenet i els creuers (12,84%), el jardí botànic Pinya de Rosa (8,83%) i el concurs de focs artificials (7,96%).

Creació d'un ‘think tank' sobre la ciutat

El Departament de Promoció Econòmica de la ciutat de l'Ajuntament de Blanes està treballant en la definició del que es coneix com a think tank. Serà un grup de debat de planificació a mitjà i a llarg termini per definir les estratègies de ciutat. Tindrà les aportacions de representants de tots els sectors econòmics, així com d'altres professionals que resideixin a Blanes però que treballin fora.

En paral·lel, també s'ha posat en marxa la Taula de Turisme de Blanes, que substitueix el Patronat Municipal de Turisme, dissolt tot i les crítiques del sector. Tindrà format assembleari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.