Economia

empresa

Dolce Gusto de Girona produirà l'any vinent 2.500 milions de càpsules

La multinacional Nestlé ha invertit fins ara a la planta de càpsules de Girona 150 milions d'euros

Actualment hi treballa una plantilla de 250 persones

La multinacional Nestlé ha invertit fins ara 150 milions d'euros a la planta de càpsules Nescafé Dolce Gusto de les comarques gironines, que va entrar en funcionament l'últim trimestre de l'any 2009. En la planta de Dolce Gusto de Girona, segons fonts de Nestlé, s'hi fabriquen 1.300 milions de càpsules l'any i, amb vista a l'any vinent, l'empresa té previst incrementar el nombre d'unitats fins a 2.500 milions de càpsules. “Les màquines produeixen 600 càpsules per minut i això vol dir que en un dia es poden arribar a fabricar entre 8 i 9 milions de càpsules”, asseguen des de l'empresa.

En aquests moments Nestlé produeix 33 referències diferents de Nescafé Dolce Gusto entre les quals el Caffé Grande intenso i Vainilla Latte Machiato. Latte Machiato Light i Chai Tea Latte són les darreres novetats.

La plantilla actual de tota l'empresa Nestlé a Girona (Nescafé Classic i Nescafé Dolce Gusto) és de 665 persones, de les quals 250 treballen a la planta de càpsules. L'empresa, però, no descarta que el nombre de treballadors pugui créixer. De fet, l'any passat, en la inauguració de l'ampliació de la planta Dolce Gusto, es va anunciar que la fàbrica tindria 12 línies i un total de 400 treballadors.

La fàbrica de Girona exporta el 71% de la producció total, i ho fa a 70 països. La planta Nestlé a girona és la més gran de mida de tot Europa i l'única en el món que té totes les tecnologies del cafè de Nestlé.

LA XIFRES

71
per cent de la producció
de cafè que surt de les plantes de Nescafé clàssic i Dolce Gusto es destina a l'exportació.
665
persones
treballen a la fàbrica de Nescafé i Dolce Gusto, de les quals 250 ho fan a la planta de Dolce Gusto.

80.000 tones de cafè surten de Girona

Actualment a les instal·lacions que té Nestlé a Girona (fàbriques de Nescafé i Dolce Gusto) es processen 80.000 tones de cafè, més de l'1% de tot el cafè que es produeix al món. Nestlé va inaugurar la fàbrica de Girona el 1968 i el 2009 va obrir la Dolce Gusto. L'empresa Nestlé promou des de fa mesos el reciclatge de càpsules monodosi de cafè a Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.