Economia

Empreses

Un grup de Dubai adquireix l'aeròdrom d'Empuriabrava

El centre de paracaigudisme de l'Empordà passa a mans de l'empresa Skydive Dubai, que ja té dos centres semblants als Emirats Àrabs

El túnel del vent ho qualifica de “notícia excel·lent”

El centre de paracaigudisme Skydive Empuriabrava ha estat adquirit per l'empresa Skydive Dubai, un grup que ja té dos centres que desenvolupen la mateixa activitat als Emirats Àrabs. L'absorció del centre d'Empuriabrava, que s'ha confirmat aquesta setmana amb una reunió entre les dues parts, s'estava gestant des de feia mesos. Aquest diari no va poder contactar ahir amb l'equip directiu del centre d'Empuriabrava, precisament perquè els seus directius s'han traslladat tots a Dubai, coincidint amb la celebració allà d'un campionat del món de paracaigudisme. A Empuriabrava, però, la notícia ja s'ha escampat: fonts de l'equipament veí de l'aeròdrom, el túnel del vent Windoor Real Fly, que ha obert les portes aquest novembre, qualificaven ahir l'arribada de l'empresa de Dubai de “notícia excel·lent per a Empuriabrava i per a la comarca, ja que els nous propietaris han manifestat la voluntat d'invertir per desenvolupar les instal·lacions existents”.

Referent mundial

L'aeròdrom d'Empuriabrava és el primer d'Europa i el segon del món en nombre de salts a l'any, 120.000. Una empresa mare, anomenada Jip Aviació, reagrupava fins ara les dues marques Airempuriabrava i Skydive Empuriabrava, que gestionaven el paracaigudisme i altres activitats, com ara vols turístics, cursos de pilot i fotografia aèria. Unes 50 persones hi treballen en l'actualitat, i en conjunt aquestes activitats sumaven el 2010 un volum de quatre milions d'euros de facturació. El negoci estel·lar del centre són els salts en tàndem –per un preu que s'acosta als 200 euros– i els cursos d'iniciació.

LA XIFRA

120.000
salts per any
fan del centre de paracaigudisme d'Empuriabrava un dels referents mundials d'aquest sector.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.