Economia

Els joves autònoms només pagaran 50 euros de cotització els sis primers mesos

La ministra d'Ocupació anuncia aquesta mesura inclosa dins l'estratègia per fomentar l'ocupació juvenil que s'està negociant amb els agents socials

Fátima Báñez avança que també estudia permetre als autònoms no pagar l'IVA fins que cobrin les factures

El ministeri d'Ocupació i Seguretat Social prepara una ‘tarifa plana' de 50 euros al mes de cotització a la Seguretat Social per als joves emprenedors durant els sis primers mesos. A la mesura s'hi podran acollir emprenedors, tant homes com dones, fins als 30 anys, i l'objectiu és reduir l'atur juvenil. Aquesta serà una de les mesures en un pla de xoc a curt termini i que formarà part en l'Estratègia per l'Emprenedoria i l'Ocupació que el govern espanyol està negociant amb els agents socials. A més a més, els homes de fins a 30 anys i les dones de fins a 35 que s'iniciïn com a autònoms gaudiran d'una rebaixa de les seves cotitzacions del 30% durant els següents 24 mesos.

En declaracions als mitjans després de participar en la inauguració de la conferència que la Confederació Europea de Sindicats (CES), que se celebra a Madrid, la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha explicat que l'estratègia també plantejarà la manera de “propiciar una segona oportunitat” als autònoms els projectes dels quals no resultin viables, si bé la ministra no ha concretat com es farà.

En aquest context, Báñez ha convidat el PSOE a sumar-se a l'estratègia d'emprenedoria i ocupació jove que porta dissenyant el govern espanyol amb els agents socials “des de fa setmanes”, que també podria permetre als autònoms no pagar l'IVA fins que cobrin les factures. “Tot aquell que pugui aportar alguna cosa per a la lluita contra la desocupació serà benvingut”, ha assegurat, en resposta a l'oferta de pacte per l'ocupació del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

La ministra ha avançat que aquesta estratègia està “bastant enllestida” i estarà a punt “en molt poc temps” per ser aprovada al consell de ministres. Implicarà “una sèrie de mesures de xoc en el curt termini” i també una estratègia de mig i llarg termini que implicarà la col·laboració d'organismes públics, comunitats autònomes, i corporacions locals, al costat de la iniciativa privada.

L'estratègia, ha afegit, comptarà amb fons espanyols, però també estarà cofinançada pel fons social europeu, ha destacat la ministra, que precisament aquest dilluns té previst reunir-se amb el comissari europeu d'Ocupació, Laszlo Andor, també present a la cimera sindical.

Així, Báñez s'ha mostrat convençuda que “serà un bon instrument per a la sortida de la crisi” i per donar millors oportunitats perquè els joves “com més aviat” se sumin al mercat de treball, es situïn com autònoms i puguin millorar la seva formació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.