Economia

TURISME

Les reserves hoteleres per Setmana Santa ja estan al 85%

Les destinacions de neu i platja, les més sol·licitades

Les estacions d'esquí tenen obertes totes les pistes

El sector espera que les reserves d'última hora acabin d'omplir els establiments

Les reserves dels establiments hotelers de les comarques gironines per a les vacances de Setmana Santa ja estan entre el 80% i el 85% d'ocupació en les zones de la costa i entre el 70% i el 75% a la muntanya, segons dades facilitades per la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona. El sector, però, espera que les reserves d'última hora acabin d'omplir bona part de la flota hotelera d'aquestes destinacions.

En el cas de les quatre estacions d'esquí de les comarques gironines, Vall de Núria, la Molina, la Masella i Vallter 2000, la neu dels últims dies ajuda a allargar la temporada i el bon estat de les pistes, de manera que gairebé totes les estacions oferiran el cent per cent de les pistes obertes. De fet, Vall de Núria, preveu tancar les instal·lacions el dia 1 d'abril, però si continuen les òptimes condicions meteorològiques, els responsables no descarten obrir tres caps de setmana més. Del mateix parer és l'estació de la Masella, que no té data de tancament i que podria allargar la temporada fins a l'1 de maig. Només Vallter 2000 compta a tancar la temporada el 31 de març, dia que hi ha prevista una festa de cloenda en què es recaptaran fons per a la Fundació Pequeño Deseo.

La Molina també obrirà durant la Setmana Santa i ofereix paquets de promoció especial durant aquests dies. Aquesta estació també allarga la temporada durant el mes d'abril, quan ha organitzat diverses activitats.

La Setmana Santa és l'inici de la temporada per a molts establiments hotelers de la demarcació de Girona. Aquest any, sempre segons la Federació d'Hostaleria, la demarcació compta amb l'obertura d'entre el 85% i el 90% de la flota hotelera –hi ha uns 4.500 establiments i 79.100 places hoteleres–, de la qual a la zona costanera obriran entre un 70% i un 75%, i a les zones de muntanya, d'interior i de Girona ciutat tindran el 100% dels seus establiments oberts.

A les zones costaneres, hi haurà les majors ocupacions, concretament a la Costa Brava Centre (del 70% i el 75%) i a la zona de la Selva marítima (del 80% i el 85%). A l'Alt Empordà la previsió és menor, amb un percentatge que oscil·la entre el 55% i el 60%. A Girona ciutat i la seva àrea metropolitana, la previsió d'ocupació és de prop del 60%, i a la Selva interior i a la comarca de la Garrotxa, del 65%.

El perfil del turisme majoritari són famílies amb nens, parelles de mitjana edat i grups de nens i nenes que participen en els campionats de futbol MIC, que són molt típics en aquest període de vacances escolars. El 80% dels turistes seran catalans (55%) i de l'Estat espanyol (25%) i el 25% restant són turistes, majoritàriament de nacionalitat francesa, però també alemanys i belgues.

LES XIFRES

80
per cent
dels turistes que passaran els dies de Setmana Santa a la demarcació de Girona són catalans i de l'Estat.
90
per cent
de la flota hotelera de les comarques gironines ja ha iniciat aquests dies la temporada turística.

Les reserves en la restauració, també al 70%

Les reserves dels establiments de restauració fins a data d'avui estan al 70% d'ocupació, centrada entre el divendres 29 de març fins al dia 1 d'abril. El client majoritari és el català.

Les agències majoristes de viatges es neguen a pagar la taxa turística

Els 75% dels agremiats a la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona asseguren que l'impost sobre les estades en establiments turístics no els ha afectat. El 25% restant exposen que aquest impost no els ha fet baixar els seus nivells d'ocupació, “però els ha afectat en el sentit que les agències majoristes de viatges no volen pagar-lo i no col·laboren a l'hora de cobrar-lo al client”. Això fa que els hotelers hagin d'assumir la taxa.

Els gironins busquen turisme de proximitat o viatges a Europa

L'Associació Catalana d'Agències de Viatges destaca que els gironins busquen per a aquests dies turisme de proximitat com ara Andalusia, Madrid, les Canàries i les Balears. També sovintegen els viatges de mitjana distància per Europa, i són les capitals europees com ara Roma, París (especialment Eurodisney) i Londres les que estan rebent més reserves. Comença a despuntar Egipte, però encara de manera molt tímida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.