Economia

TURISME

Els caravanistes volen més zones de serveis

El sector sosté que si n'hi hagués més creixerien les estades de turistes europeus

El sector de l'autocaravana reclama la necessitat d'instal·lar més àrees de serveis específics per a aquesta mena de vehicles arreu de les comarques catalanes. Actualment n'hi ha una quinzena, mentre que a la demarcació de Girona parlen dels casos aïllats de Quart, Sant Feliu de Guíxols, Sant Hilari Sacalm, Ripoll o Sant Joan de les Abadesses. El promotor de la segona trobada d'autocaravanes de Girona, Narcís Puigderrajols, creu que si hi hagués més zones de serveis atraurien més turistes europeus, que ara descarten Catalunya per les dificultats per estacionar-les.

L'organitzador de l'esdeveniment, celebrat al llarg d'aquest cap de setmana, destaca que els punts de serveis, que habitualment impulsen els ajuntaments, requereixen una inversió modesta. Només necessiten “una aixeta i un desaigüe” per abastir-se d'aigua potable i desfer-se de les brutes. Actualment, més d'un milió d'autocaravanes circulen tot l'any pel continent, segons dades del sector, i el perfil de l'autocaravanista té força tradició en països com Alemanya o França, on hi ha una xarxa amb més de 7.000 àrees amb serveis.

Conflictes locals

A banda de les àrees en servei i de la que es podria materialitzar aquest any a Girona, a les comarques gironines hi ha el cas particular de l'aparcament d'autocaravanes de Platja d'Aro, que disposa de tots els serveis que reclama el sector, però que només funciona durant la temporada d'hivern, quan els càmpings estan tancats.

Els grups de l'oposició reclamen que torni a obrir tot l'any, però l'alcalde del municipi, Joan Giraut, ha insistit que les iniciatives polítiques no han de suposar perjudicis a les empreses turístiques privades, que a Platja d'Aro s'havien oposat a la infraestructures. Malgrat que l'aparcament tanqui a l'estiu, la presència d'autocaravanes es manté als carrers del sector dels Estanys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.